Představenstvo ČD je kompletní, ve vedení je i manažer slovenských železnic

Vectrony ČD v depu ve Vršovicích. Autor: České dráhyVectrony ČD v depu ve Vršovicích. Autor: České dráhy

Dozorčí rada Českých drah po více než čtvrt roce doplnila představenstvo firmy. Do představenstva zasednou nově Michal Heřman a Michal

Dozorčí rada Českých drah po více než čtvrt roce doplnila představenstvo firmy. Do představenstva zasednou nově Michal Heřman a Michal Vereš, kteří prošli úspěšně výběrovým řízením. Poprvé v historii Českých drah bude v představenstvu manažer, který přišel od zahraničního železničního dopravce.

Jmenování obou manažerů dnes oznámil po jednání dozorčí rady tiskový mluvčí firmy Radek Joklík. Heřman má mít na starosti správu majetku, Vereš provoz. Posty v představenstvu byly od září volné, 11. září dozorčí rada odvolala tři členy včetně předsedy představenstva Pavla Krtka.  České dráhy na popud ministra dopravy vypsaly na post výběrové řízení, přihlášení ale byli vyřazeni. Personální agentura Constellation proto začala hledat manažery sama.

Michal Heřman bude mít v Českých drahách na starosti správu majetku. Foto: ČD

Michal Heřman bude mít v Českých drahách na starosti správu majetku. Foto: ČD

Michal Heřman je seniorní manažer se zkušenostmi z bankovního, telekomunikačního a důlního sektoru v České republice i v zahraničí. Během své manažerské praxe prošel několika pozicemi v představenstvech soukromých i státních firem, například působil ve společnostech Komerční banka, Český Telecom  a Eurotel Praha. Do loňského roku zastával funkci generálního ředitele a předsedy představenstva společností PG Silesia a MSE, které ovládá Energetický a průmyslový holding (EPH) Daniela Křetínského.

Michal Vereš bude zodpovědný za provoz Českých drah. Foto: ČD

Michal Vereš bude zodpovědný za provoz Českých drah. Foto: ČD

Michal Vereš přichází do Českých drah ze Železničné spoločnosti Slovensko (ZSSK), kde působil jako ředitel úseku provozu. Podle ČD jde o zkušeného manažera, který se vypracoval z pozice strojvůdce až na pozici člena představenstva zodpovědného za provoz slovenských železnic. V oboru pracuje od roku 1994.

Tagy Michal Heřman Michal Vereš představenstvo Českých drah
24 komentářů