Mníšek spojí s Prahou nová rychlíková linka, přibude noční spojení

Autobus PID v Mníšku pod Brdy. Foto: Město Mníšek pod BrdyAutobus PID v Mníšku pod Brdy. Foto: Město Mníšek pod Brdy

Dojde současně ke zkrácení intervalů mezi Prahou a Mníškem ve špičce na 7,5 minuty.

Středočeský kraj s Prahou od 1. září změní částečně koncept autobusové dopravy na Mníšecku. Zavedena bude nová rychlíková linka 319, ve špičkách pracovních dnů bude posílen provoz linek mezi Prahou a Mníškem pod Brdy a Mníšek také získá noční spojení s Prahou. Vyplývá to z informací na stránkách Pražské integrované dopravy (PID).

Dosud je linka 319 určena pro spojení pražského letiště s Unhoští, nově ponesou toto číslo autobusy na lince v trase Praha, Smíchovské nádraží – Mníšek p. Brdy, náměstí – Mníšek p. Brdy, Žel. zast. Rymaně / Příbram, Březové Hory. V úseku Lihovar – Mníšek p. Brdy, Pražská nebude mít žádné zastávky.

Organizace provozu mezi Prahou a Mníškem pod Brdy od 1.9. 2024. Foto: PID

Vybrané spoje pojedou z Mníšku až do Příbrami a zajistí tak přímé spojení Mníšku pod Brdy s Příbrami. Ráno ve směru do Příbrami a odpoledne zpět. Část spojů ve špičkách pracovních dnů pojede v trase Smíchovské nádraží – Rymaně (tyto spoje jsou převedeny z dnešní linky 320). Souhrnný interval rychlíkové linky 319 mezi Smíchovským nádražím a náměstím v Mníšku bude ráno i odpoledne 30 minut,“ uvádí PID na svých stránkách.

Mezi Prahou a Mníškem pod Brdy bude díky těmto změnám posílen provoz v ranní i odpolední špičce pracovních dnů. Ráno se souhrnný interval zkracuje z 10 na 7,5 minuty a odpoledne z 15 na 10 minut.

Do Mníšku pod Brdy nově pojede také noční spoj v podobě nové linky 961 v trase Praha, Smíchovské nádraží – Mníšek pod Brdy, náměstí – Dobříš, náměstí. Noční linka pojede každý den, ve směru do Prahy pojede spoj z Mníšku pod Brdy, náměstí v 1:00, z Prahy, Smíchovského nádraží bude odjezd ve 2:05 a linka pojede až do Dobříše.

Tagy Mníšecko PID Pražská integrovaná doprava
17 komentářů