Railway Capital řeší v Mostě další potíže s nenechavci. Vybrakovali přípojný vůz

Přípojný vůz Bdtax. Autor: Fira77 – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15935987Přípojný vůz Bdtax. Autor: Fira77 – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15935987

Od převzetí provozu na moldavské trati v prosinci 2022 zaznamenala firma celou sérii útoků na vozidla.

Společnost Railway Capital (RC), která od prosince 2022 zajišťuje provoz na trati z Mostu na Moldavu v Krušných horách, si může poznamenat do deníčku další útok na svá vozidla v této lokalitě. V noci z neděle na pondělí neznámý člověk v Mostě poškodil a znehybnil přípojný vůz na bicykly Bdtax.

Pachatel odřezal a odvezl kabelové spojky dálkového řízení, napájení nebo otevírání dveří. Podle majitele firmy Jana Šatavy vznikla škoda zhruba 100 000, když jedna odnesená zástrčka má hodnotu až 25 000 korun. Zmizely čtyři (na kabelu dálkového řízení a kabelu napájení). Firma věc předala policii. Vůz je nasazován během prázdnin v soupravě uprostřed mezi dvěma motorovými vozy.

Nejde přitom zdaleka o první potíže s nenechavci a záškodníky, které firma od převzetí provozu na trati zaznamenala. Letos v únoru někdo výrazně poškodil motorový vůz 811, když přeřezal trubky topení a do motoru nasypal písek. Věc byla rovněž předána policii, žádné výsledky zatím dopravce neobdržel.

Hned první den provozu někdo vlakům firmy Railway Capital namazal v horském klesání koleje olejem, policie následně zjistila, že pachatelem byl strojvedoucí Českých drah, který za to později dostal podmínku.

Firma také několikrát musela řešit kameny nastražené na trati.

Tagy Railway Capital Trať 135 Most - Moldava v Krušných horách
22 komentářů