Neznámý pachatel namazal část trati na Moldavu olejem, na trati se objevilo kamení

Trať Most - Moldava u Hrobu se zbytky namazání olejem. Foto: Jan ŠatavaTrať Most - Moldava u Hrobu se zbytky namazání olejem. Foto: Jan Šatava

K události došlo krátce poté, co se na trati vystřídali dopravci.

Komplikace připravil neznámý pachatel prvnímu vlaku společnosti Railway Capital z Mostu na Moldavu v Krušných horách. V prudkém stoupání u stanice Hrob namazal zhruba sto metrů kolejí olejem, aby vlak nemohl vyjet. Jen o pár hodin později někdo na trať nastražil kameny.

Namazání olejem potvrdili redakci Zdopravy.cz strojvedoucí Radan Stift a majitel firmy Jan Šatava. Vlak nabral při první jízdě zhruba dvacet minut zpoždění, další spoje jedou už včas.

Kola byla tak namazaná, že nám zabržděný motorák začal klouzat zpět dolů z kopce, když jsme zastavili a chtěli se opět rozjet,“ popsal Stift. Nakonec pomohlo pískování.

Odpoledne došlo k další události, kdy u Mostu bylo na trati kamení. Vlak se podařilo včas zastavit. Jan Šatava již kontaktoval policii.

Nejde o první případ, kdy nový dopravce čelí vandalismu a tuposti neznámých pachatelů při přebírání provozu po Českých drahách. Před dvěma lety došlo k poškození jednotek Arriva vlaky před startem provozu na rychlíkových linkách. Podnapilé osoby například pomazaly jednotky vajíčkovou pomazánkou a dalšími jídly.

Railway Capital vyhrál takzvané tržní konzultace, ve kterých Ústecký kraj vybíral dopravce pro tuto trať. Nabídl lepší podmínky než České dráhy. Nově jezdí na Moldavu také GW Train Regio s víkendovými spěšnými vlaky z Ústí nad Labem. Společně s linkou T6 jezdí za 124 korun za kilometr.

Trať Most - Moldava u Hrobu se zbytky namazání olejem. Foto: Jan ŠatavaTrať Most - Moldava u Hrobu se zbytky namazání olejem. Foto: Jan ŠatavaTrať Most - Moldava u Hrobu se zbytky namazání olejem. Foto: Jan ŠatavaMoldava v Krušných horách. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czVlak Railway Capital v Dubí. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czMotorový vůz 811 společnosti Railway Capital pro linku Most - Moldava v Krušných horách. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czMotorový vůz 811 společnosti Railway Capital pro linku Most - Moldava v Krušných horách. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czMotorový vůz 811 společnosti Railway Capital pro linku Most - Moldava v Krušných horách. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czMotorový vůz 811 společnosti Railway Capital pro linku Most - Moldava v Krušných horách. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czMotorový vůz 811 společnosti Railway Capital pro linku Most - Moldava v Krušných horách. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czMotorový vůz 811 společnosti Railway Capital pro linku Most - Moldava v Krušných horách. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz
Tagy Railway Capital Trať 135 Most - Moldava v Krušných horách
218 komentářů