Správa železnic zruší letos devět přejezdů. Kladno se dočkalo podjezdu

Nový podjezd na silnici z Kladna do Velké Dobré. Foto: Správa železnicNový podjezd na silnici z Kladna do Velké Dobré. Foto: Správa železnic

V pěti případech nahradí přejezd mimoúrovňové křížení.

Správa železnic (SŽ) odstranila z české železniční sítě další úrovňový přejezd, který nahradila mimoúrovňovým křížením. Jde o jeden z devíti železničních přejezdů, který letos z české sítě železnic zmizí.

Jedná se o přejezd v ulici Petra Bezruče v Kladně. K jeho uzavření došlo letos v březnu, nově byl dokončen podjezd pod tratí. Jeho vybudování je součástí modernizace a elektrizace trati Kladno – Kladno-Ostrovec. Podjezd vznikl na silnici z Kladna do Velké Dobré. Součástí byly rozsáhlejší úpravy, silnice byla přeložena do jiné trasy a následně se napojila prostřednictvím nově vzniklého kruhového objezdu v ulici Železničářů.

Česko, země přejezdů. Řada z nich by nyní vzniknout nemohla, rušení je však během na dlouhou trať

Správa železnic letos počítá se zrušením celkem devíti železničních přejezdů. V pěti půjde o náhradu mimoúrovňovým křížením. Jde o tři přejezdy v Kladně, jeden v Omicích a jeden ve Mstěticích. Ve všech případech se jedná o akce, které jsou součástí větší modernizace trati.

V Česku je přes 7 700 železničních přejezdů. Jen letos došlo na přejezdech od ledna do dubna ke 45 střetnutím vlaku s autem. Při nehodách na přejezdech bylo letos zraněno 45 lidí a osm usmrceno.

Nový nadjezd v Mstěticích už je v provozu. Na trati do Lysé tak ubyl další železniční přejezd

Tagy rušení přejezdů Správa železnic trať Kladno - Kladno-Ostrovec
42 komentářů