Doba výluková mezi Hradcem Králové a Trutnovem. Měsíc budou za vlaky jezdit náhradní autobusy

Lokomotiva 754 v čele rychlíku Hradečan v Trutnově. Foto: Michal ChrástLokomotiva 754 v čele rychlíku Hradečan v Trutnově. Foto: Michal Chrást

České dráhy na trase z Jaroměře do Trutnova zavádí šest různých linek NAD.

Jen pár týdnů po skončení výluky mezi Hradcem Králové a Jaroměří zažívají cestující na trati Hradec Králové – Trutnov další omezení. Dnes začala čtyřdenní výluka v úseku Jaroměř – Červený Kostelec, na kterou naváže podstatně delší výluka z Jaroměře do Starkoče. Důvodem jsou údržbové práce na trati. Ta potrvá do 11. května.

Omezení oznámily České dráhy v tiskové zprávě. Náhradní autobusová doprava bude organizována dle výlukového jízdního řádu. „Vzhledem k vysokému vytížení na této trati zajistí České dráhy hned šest linek náhradní autobusové dopravy,“ řekl mluvčí Českých drah Filip Medelský.

Přehled linek náhradní dopravy

Linka T – autobusy pojedou v úseku Jaroměř – Trutnov hl. n. a opačně přímo, bez zastavení v dalších zastávkách.

Linka R – autobusy pojedou v úseku Jaroměř – Česká Skalice – Červený Kostelec – Rtyně v Podkrkonoší – Malé Svatoňovice – Velké Svatoňovice – Trutnov hl. n. a opačně. Mají přípoje na kmenové vlaky v Jaroměři.

Linka Z – minibusy jedou v úseku (Jaroměř –) Česká Skalice – Červený Kostelec a opačně. Zastavuje na všech zastávkách dle výlukového jízdního řádu. V České Skalici je zajištěn přípoj s linkou R, v Červeném Kostelci ale není přípoj s vlakem.

Linka N – autobusy jedou v úseku Jaroměř – Náchod a opačně. Linka má přípoj na kmenový vlak v Jaroměři směr z/do Hradce Králové; v Náchodě směr z/do Broumova.

Linka C – autobusy jedou v úseku Česká Skalice – Náchod a opačně. Linka má přípoj na kmenový vlak v Náchodě směr z/do Broumova.

V období 12.–15. dubna 2024 bude v provozu ještě linka náhradní autobusové dopravy S, kdy minibusy jedou v úseku Starkoč – Červený Kostelec a opačně a zastavují na všech zastávkách dle výlukového jízdního řádu.

V souvislosti s výlukou je potřeba počítat i s omezením některých služeb. V autobusech náhradní autobusové dopravy bude omezena přeprava jízdních kol, z kapacitních důvodů se přednostně budou přepravovat kočárky.

Detailní informace o první výluce jsou zde, o druhé zde.

Tagy České dráhy NAD náhradní autobusová doprava Správa železnic Trať 032 Jaroměř - Trutnov
27 komentářů