Bezplatnou MHD v Litoměřicích loni využilo o pětinu více cestujících

MHD Litoměřice. Foto: Město LitoměřiceMHD Litoměřice. Foto: Město Litoměřice

Město loni zavedlo zkušebně nový spoj na hokejové zápasy.

Městská hromadná doprava v Litoměřicích (ve městě označena jako městská autobusová doprava) zaznamenala loni nový rekord. Dohromady ji využilo 749 493 cestujících, meziročně o 22 % více.

Vyplývá to z informací, které město zveřejnilo na svých stránkách. Litoměřice jsou jedním z mála měst, které nabízejí cestujícím kompletně dopravu zdarma. Ročně za provoz autobusů zaplatí 12 milionů korun.

„Městská autobusová doprava je v Litoměřicích pro všechny cestující zdarma od května 2018. V letech předtím se průměrný počet cestujících ročně pohyboval okolo 225 tisíc,“ uvedlo město na svých stránkách. Ve městě jezdí čtyři linky, v letních měsících pak funguje ještě zvláštní linka z autobusového nádraží na koupaliště.

Loni byl zatím zkušebně zaveden také spoj, který v době domácích utkání sváží fanoušky hokeje ke Kalich aréně a po zápase je opět vozí zpět. „Zkušební provoz této linky bude trvat do konce současné hokejové sezóny. Přičemž počet přepravených cestujících má vzrůstající tendenci. Při posledních zápasech autobusovou linku pokaždé využilo v obou směrech přibližně sto fanoušků,“ doplnil místostarosta Jiří Adámek. Provoz zajišťují Autobusy Karlovy Vary.

MHD v Litoměřicích převzaly Autobusy Karlovy Vary, TD Bus zmizel

Tagy Litoměřice MHD zdarma
17 komentářů