Brno čeká velký sraz fanoušků MHD. Šotodays lákají na jízdu autobusů z jedenácti různých měst

Nové dvoupodlažní autobusy pro Ostravu. Foto: DPONové dvoupodlažní autobusy pro Ostravu. Foto: DPO

Autobusy budou jezdit po speciální Barevné lince.

V Brně zítra proběhne první celorepublikový sraz fanoušků MHD pod záštitou Sdružení dopravních podniků ČR. Akce nazvaná Šotodays 2023 přinese netradiční podívanou. Na jednom místě budou představeny autobusy MHD celkem jedenácti různých dopravních podniků.

Půjde o vozidla MHD z Českých Budějovic, Jihlavy, Karlových Varů, Olomouce, Opavy, Ostravy, Pardubic, Plzně, Prahy a Zlína. Spolu s autobusem z Brna vytvoří originální přehlídku vozů MHD, která nemá v České republice obdoby.

Akce proběhne na brněnském výstavišti od 11 hodin, odkud se vydají autobusy na speciální trasu. „Věřím, že autobusy MHD z jiných měst projíždějící brněnskými ulicemi budou velkým lákadlem nejen pro šotouše, jak si fandové MHD sami říkají, ale i pro spoustu dalších lidí,“ řekl Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna.

Vozy se nejprve představí od 11 hodin na výstavišti před pavilonem A. Odtud se pak autobusy ve 12 hodin vydají na Barevnou jízdu. Barevnou proto, že v každém městě mají vozy MHD jiné barvy, a takhle pohromadě vytvoří pestrou paletu. Od 13 do 17 hodin budou vozy nasazeny na speciální Barevnou linku, začátek bude na Moravském náměstí na zastávce Česká, další zastávky budou Klusáčkova, Náměstí Míru, Mendlovo náměstí, Konečného náměstí, Zimní stadion a zpět na Českou. V autobusech budou průvodčí, kteří budou prodávat speciální jízdenky – 20 Kč za jednotlivou jízdu a 100 Kč za celodenní jízdenku.

Tagy Sdružení dopravních podniků ČR Šotodays
7 komentářů