Někdejší odborářský boss Pejša se rozhodl setrvat v dozorčí radě Českých drah

Vectrony ČD v depu ve Vršovicích. Autor: České dráhyVectrony ČD v depu ve Vršovicích. Autor: České dráhy

Někdejší odborářský boss Pejša se rozhodl setrvat v dozorčí radě ČD. Bývalý předseda Odborového sdružení železničářů Jaroslav Pejša přehodnotil svůj

Někdejší odborářský boss Pejša se rozhodl setrvat v dozorčí radě ČD.

Bývalý předseda Odborového sdružení železničářů Jaroslav Pejša přehodnotil svůj postoj a v září neukončí své působení v dozorčí radě Českých drah. Naopak, chce dokončit pětiletý mandát, který vyprší v roce 2021.

Jarolav Pejša. Autor: Obzor/Michael Mareš

Názor podle svých slov změnil po událostech 13. července, kdy řídící výbor vyměnil pět z devíti členů rady. Ta navíc dostala za úkol obměnit i představenstvo podniku, o čemž se má mimo jiné jednat i na dnešním zasedání.

„Došlo tak k rozkolísání Českých drah, a to v době, kdy se vyjednává refinancování dluhopisů v hodnotě 300 milionů eur. V příštích měsících a letech půjde o budoucnost Českých drah,“ zdůvodnil Pejša změnu postoje.

Svou rezignaci na post v dozorčí radě oznámil loni na podzim po sjezdu Odborového sdružení železničářů, kde neobhájil post předsedy organizace. Místo něj do předsednického křesla usedl Martin Malý.

Jako důvod odkladu rezignace na září Pejša uvedl, že ve stejnou dobu končí mandát v radě i dalším dvěma zástupcům zaměstnanců: Antonínu Leitgebovi a Vladislavu Vokounovi. Zaměstnanci drah tak měli vybírat v září hned tři své zástupce do rady. Po nejnovějším Pejšově rozhodnutí budou volit jen dva. Pejša zasedá v radě sedm let. 

Tagy České dráhy dozorčí rada Pejša
8 komentářů