Jablonec si stěžuje na nezvládnutí MHD novým dopravcem. ICOM nasadí i osobní auta

Autobus Rošero v Jablonci. Foto: mestojablonec.czAutobus Rošero v Jablonci. Foto: mestojablonec.cz

Polovina minibusů Rošero je po týdnu mimo provoz.

Týden po startu provozu nového dopravce v jablonecké městské hromadné dopravě neubývají stížnosti na způsob, jakým své služby zajišťuje. Situace dospěla tak daleko, že kvůli poruchám malých autobusů na jednu z linek nasadí osobní auta.

Provoz po společnosti Umbrella od 1. února převzalo ČSAD Slaný ze skupiny ICOM Transport. Město dnes v tiskové zprávě uvedlo, že problémy se týkají malých autobusů Rošero a linek, které zajišťuje. Dva ze čtyř jsou po týdnu mimo provoz.

Problémy se týkají linky č. 103, která zajíždí do areálu jablonecké nemocnice nebo jezdí ulicemi Komenského a Kostelní. Zde jsou malé vozy nutností, velkým autobusem není možné např. nemocničním areálem projet,“ říká ředitel Jablonecké dopravní, Luboš Wejnar. Podle jeho slov ČSAD Slaný krizi na lince 103 bude řešit osobními automobily. Těmi budou cestující svážet od zastávky Divadlo ulicí Komenského přes zastávku u OD Central ulicí Kostelní na autobusové nádraží, kde si přestoupí na velké autobusy.

Změny se týkají odjezdů linky od městského divadla v 16:07 a 18:07. Automobily budou nasazené také od stanice Nemocniční v ulici 28. října od heliportu, a to v 15:22 a v 17:22. Cestující budou auty dopravení do areálu nemocnice a z něj k zastávce Nemocnice v Rýnovické ulici, kde si přestoupí opět na velký autobus.

Předchozí dopravce tyto problémy neměl. Na linky nasazoval vozy Mercedes Sprinter. „Po stížnostech objednatele dopravy, tedy statutárního města Jablonec nad Nisou, vyvolal ČSAD Slaný s výrobcem autobusů jednání k řešení všech problémů, které zcela nové vozy stále mají. Doufáme, že to bude řešení rychlé a konstruktivní,“ dodává Wejnar.

Tagy ČSAD Slaný ICOM Transport Jablonec nad Nisou MHD Jablonec nad Nisou Rošero
85 komentářů