90 zrušených letů denně. American Airlines vymazaly MAXy z letového řádu na měsíc

Boeing 737 MAX v barvách American Airlines. Foto: BoeingBoeing 737 MAX v barvách American Airlines. Foto: Boeing

Největší aerolinky světa nepočítají až do 24. dubna s provozem letadel Boeing 737 MAX. American Airlines dnes oznámily, že kvůli

Největší aerolinky světa nepočítají až do 24. dubna s provozem letadel Boeing 737 MAX. American Airlines dnes oznámily, že kvůli uzemnění 24 letadel tohoto typu musí rušit až 90 letů denně.

O dalším provozním opatření dnes informovaly American Airlines v krátkém tiskovém prohlášení. „Proaktivním rušením těchto letů jsme schopni poskytnout cestujícím lepší servis s možností překnihovat je na jiný let,“ uvedla firma v prohlášení.

American Airlines jsou s 24 letadly Boieng 737 MAX společně s Air Canada druhým největším provozovatelem tohoto letadla, která po nehodě Ethiopian Airlines před dvěma týdny nemohou létat.

Air Canada tento týden uvedly, že nepočítají s návratem do provozu dříve než na začátku července.Firma kvůli tomu zcela zrušila některé linky, snaží se výpadek nahradit jinými stroji i službami jiných dopravců.

Southwest Airlines už o víkendu jako největší provozovatel těchto letadel začaly přesouvat letadla na pouštní letiště Victorville na jihu Kalifornie, což značí zřejmě dlouhodobější odstavení.

Tagy american airlines boeing Boeing 737 MAX uzemnění letadel 737 MAX
6 komentářů