2 700 kilometrů přes Andy. Volvo zakončilo velkou autobusovou zakázku pro hlavní město Chile

Autobus B8R pro Red Metropolitana de Movilidad. Foto: Volvo BusesAutobus B8R pro Red Metropolitana de Movilidad. Foto: Volvo Buses

Dodávka se musela uskutečnit před zimou kvůli riziku zavření silnice přes Andy.

Přeprava nových autobusů ke koncovému zákazníkovi znamená často tisíce kilometrů na cestě. Své o tom ví Volvo Buses. Švédská společnost završila v těchto dnech dodávku 556 nových autobusů pro dopravní systém Red Metropolitana de Movilidad v hlavním městě Santiago de Chile.

Výrobce ukázal na svém facebookovém profilu, co přeprava autobusů na západní stranu And obnášela. Aby se vozy dostaly do hlavního města Chile, musely ujet 2 700 kilometrů za deset dní. Andy překonaly po silnici Ruta 60, také nazývané jako Los Caracoles. Na trase se dostaly až do výšky 3 200 metrů.

Z pohledu plánování dodávek je tato trasa zásadní. „Pokud se cesta musí uskutečnit v zimě, má nepředvídatelnou dobu trvání kvůli hustému sněžení, které může způsobit uzavření silnice. Podrobně jsme vše naplánovali, aby vozidla překročila Andy v nejlepším čase a dorazila v termínu stanoveném výběrovým řízením na zahájení provozu,“ řekl José Antonio Margalet, obchodní ředitel Buses pro Volvo Chile.

Volvo do Santiaga dodalo 556 standardních a kloubových autobusů B8R s nejmodernějšími technologiemi. Podvozky se vyráběly v závodě Curitiba v Brazílii a částečně ve Švédsku, karosérie jsou od společností Marcopolo Buses a Caio z Brazílie.

Autobus B8R pro Red Metropolitana de Movilidad. Foto: Volvo BusesAutobus B8R pro Red Metropolitana de Movilidad. Foto: Volvo BusesAutobus B8R pro Red Metropolitana de Movilidad. Foto: Volvo BusesAutobus B8R pro Red Metropolitana de Movilidad. Foto: Volvo BusesAutobus B8R pro Red Metropolitana de Movilidad. Foto: Volvo BusesAutobus B8R pro Red Metropolitana de Movilidad. Foto: Volvo Buses
Tagy Chile Red Metropolitana de Movilidad Volvo Buses
26 komentářů