Zlín zdraží parkování na třech parkovištích, placené zóny se rozšíří

Parkování ve Zlíně. Foto: Zlin.euParkování ve Zlíně. Foto: Zlin.eu

Nový sazebník podle města reflektuje skutečnou poptávku po parkování.

Odstavení auta v centru Zlína přijde od pondělí dráž než dosud. Město se rozhodlo zvýšit ceny na třech ze šesti parkovišť provozovaných Technickými službami Zlín. Povinnost platit za odstavení auta bude nově v dalších ulicích města.

„Některé sazby parkovného doznaly změn tak, aby lépe reflektovaly skutečnou hodnotu možnosti parkování v centrální části města a ekonomicky motivovaly uživatele k využití jiných forem městské dopravy. Tedy, kde byla poptávka po parkování vysoká, došlo k mírnému navýšení ceny. Stále je však zvýhodněno krátkodobé parkování,“ uvedlo město v tiskové zprávě.

Změny se týkají parkoviště nad tržnicí, u divadla a v Gahurově ulici. Zatímco u tržnice a v Gahurově ulici byla zatím první hodina zdarma, nově bude první půlhodina stát pět korun, druhá již deset korun. U divadla dojde ke zdražení první půlhodiny z 10 na 20 korun, druhé ze 30 na 40 korun. Další hodina přijde namísto 50 korun na 80 korun.

Placení i mobilem

Úpravy vycházejí z potřeb logiky parkování mobilní aplikace MPLA, nově lze ve městě platit za parkování mobilním telefonem,“ dodalo město v tiskové zprávě.

Do změn jsou zahrnuty i nové zóny placeného parkování, které se chystají na zpoplatnění. Jedná se o prostor nám. T. G. Masaryka, ul. Lorencova, ul. Lešetín a na tř. T. Bati v centru města Zlína. V Lorencově ulici a Lešetíně se bude podle agentury ČTK platit šest korun za prvních 30 minut, 12 korun za hodinu a 24 korun za další dvě hodiny. Na náměstí TGM vyjde první půlhodina na šest korun, za tři hodiny to bude 12 korun. Na třídě T. Bati bude sazba vyšší, do půl hodiny 12 korun, do hodiny 24 korun a další dvě hodiny 36 korun. Na Sadové se zvýší cena za první půlhodinu z 20 na 30 korun, hodina bude stát stejně, a to 60 korun, další hodina 84 korun, nyní je to 80 korun.

Tagy parkování Zlín Technické služby Zlín Zlín
16 komentářů