Zimní letový řád v Katovicích: Příchod KLM nebo 9 dálkových linek

Do Katovic začaly létat KLM Foto: Piotr AdamczykDo Katovic začaly létat KLM Foto: Piotr Adamczyk

I během zimy zůstávají Katovice lídrem v segmentu charterových letů.

Letiště v Katovicích nabídne v průběhu zimního letového řádu celkem 62 pravidelných a charterových linek. Cestujícím budou k dispozici spojení na 60 letišť do 30 zemí na 4 kontinentech. Z Letiště Wojciecha Korfantego pokračují každodenní lety síťových dopravců  LOT a Lufthansa do přestupních uzlů ve Varšavě a ve Frankfurtu.

Velkou novinkou je příchod nizozemského dopravce KLM s linkou do Amsterdamu. První let nového spojení přistál v Katovicích v neděli 30. října. Z hlavního města Slezského vojvodství v jižním Polsku se bude do nizozemské metropole létat denně. Trasu obslouží letoun Embraer E195-E2. Let na trase Amsterdam Katovice odstartuje z Letiště Schiphol ve 14:20, v opačném směru z Letiště Wojciecha Korfantego vyletí letadlo v 16:50. Lety potrvají přibližně dvě hodiny.

Nejbohatší nabídka pravidelných linek patří nízkonákladovým společnostem Wizz Air a Ryanair. Obě mají v Katovicích základnu, odkud budou během zimy provozovat dohromady 36 linek. Většina letů zamíří do Velké Británie, Itálie a do Španělska. K zajímavostem patří islandský Reykjavík, izraelský Tel Aviv, Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech či gruzínské Kutaisi. Zastoupeno je i Německo, Řecko, Irsko, Norsko a další.

Tradičně silná bude z Katovic nabídka dovolenkových letů, v charterovém segmentu jsou Katovice dlouhodobě polským lídrem. V seznamu 23 destinací nechybí populární destinace jako Egypt, Kanárské Ostrovy, Turecko či Dubaj ve Spojených arabských emirátech. Zajímavostí je Salalah v Ománu, Madeira nebo marocký Agadir.

Samostatnou kategorií jsou dálkové trasy, kterých bude v nabídce Katovického letiště hned devět. Na šesti z nich se cestující svezou širokotrupým Boeingem 787-8 „Dreamliner“ letecké společnosti LOT. Konkrétně půjde o linky do Cancunu, Punta Cany, Puerto Platy, Bangkoku, Phuketu a Varadera. K dispozici budou i spojení s keňskou Mombasou, gambijským Banjulem a Zanzibarem v Tanzánii.

Do Katovic začaly létat KLM Zdroj: Facebook Katowice AirportDo Katovic začaly létat KLM Zdroj: Facebook Katowice AirportDo Katovic začaly létat KLM Zdroj: Facebook Katowice Airport

 

Tagy Katovice KLM KTW Letiště Katovice
21 komentářů