KLM dál expandují v Polsku, začnou létat z Katovic

Embraer E195-E2 v barvách KLM. Foto: EmbraerEmbraer E195-E2 v barvách KLM. Foto: Embraer

Nová linka bude v provozu sedmkrát týdně.

Letecká společnost KLM začne ještě letos létat do Katovic. Provoz nové přímé linky z Amsterdamu odstartuje v neděli 30. října. Z hlavního města Slezského vojvodství v jižním Polsku se bude do nizozemské metropole létat denně. Trasu obslouží letoun Embraer E195-E2.

Po Varšavě, Krakově, Vratislavi, Gdaňsku a Poznani jsou Katovice šestou polskou destinací v síti KLM. Nizozemský dopravce bude z Polska nabízet hned 68 letů týdně. Let na trase Amsterdam Katovice odstartuje z Letiště Schiphol ve 14:20, v opačném směru z Letiště Wojciecha Korfantego vyletí letadlo v 16:50. Lety potrvají přibližně dvě hodiny.

KLM vidí v Katovicích potenciál hlavně pro byznys cestující. „Polsko je pro KLM jedinečným trhem a zahájená strategie spouštění linek z regionálních letišť zatím funguje dobře. Po úspěchu Poznaně, Vratislavi, Krakova a Gdaňsku a po mnoha letech přítomnosti ve Varšavě, nastal čas pro další velké město – Katovice. Doufáme, že každodenní provoz pomůže při služebních cestách, stejně jako turisté ze Slezska získají nové možnosti, které jim otevírá rozsáhlá síť spojení KLM – lety do Nizozemska a odtud – přes letiště v Amsterdamu – do mnoha měst na 5 kontinentech,“ řekl František Šiling, generální ředitel prodejů Air France a KLM v Polsku.

Námluvy v Ostravě

Cestující z Katovic budou moci po přestupu v Amsterdamu využít večerní návazné lety do Edinburghu, Glasgow, Newcastlu, Kodaně, Londýna, Osla, Birminghamu, Manchesteru a dalších, nejen evropských destinací. Letenky jsou již v prodeji na webu aerolinky, zpáteční letenka v nejlevnějším tarifu stojí přibližně 3 200 korun. Zahrnuje příruční zavazadlo do 12 kilogramů a malé občerstvení.

Spojení Katovic s Amsterdamem a především s návaznou sítí KLM může být zajímavé i pro obyvatele Ostravska. Moravskoslezský kraj jakožto majitel Letiště Ostrava se v minulosti také pokoušel otevřít linku do hlavního města Nizozemska, pokusy však nebyly úspěšné. O linku tehdy projevila zájem dceřiná společnost KLM, Transavia. Nízkonákladová odnož se však tehdy s Moravskoslezským krajem nedohodla a místo toho začala létat právě z Katovic. 

Ze síťových dopravců létá do Katovic kromě domácího LOTu z Varšavy ještě Lufthansa z Frankfurtu.

Tagy Air France - KLM AMS KLM KTW KTW-AMS Letiště Katovice Schiphol
8 komentářů