Zastávka Biskupcova na Žižkově má širší ostrůvek. Auta ztratila jeden pruh

Rozšířený ostrůvek zastávky Biskupcova s rezervou pojme dva Hřiby vedle sebe. Pramen: twitter Zdeňka HřibaRozšířený ostrůvek zastávky Biskupcova s rezervou pojme dva Hřiby vedle sebe. Pramen: twitter Zdeňka Hřiba

Podobnou úpravou už prošly tramvajové ostrůvky například na Klárově nebo u Hlavního nádraží. Další projekty mají následovat.

Dopravní podnik hl. m. Prahy dokončil po deseti dnech rozšíření dalšího tramvajového ostrůvku. Většího prostoru se dočkali cestující na zastávce Biskupcova v žižkovské ulici Jana Želivského. Naopak auta nedaleko křižovatky Ohrada přišla o jeden pruh.

„Zastávka teď pohodlně pojme všechny cestující, kteří tady nastupují a vystupují. Lidé už nebudou nebezpečně sevření mezi kolejištěm a silnicí, ale získají dostatek prostoru,“ uvedl pražský radní pro dopravu Zdeněk Hřib.

Rozšíření (z 1,65 metru na 3,9 metru) se dočkal zatím jen ostrůvek ve směru k Ohradě. Podle Hřiba jde o řešení „na vyzkoušenou“; pokud se osvědčí, bude upravena i refýž v opačném směru. Definitivní řešení pak má přinést rekonstrukce tramvajové tratě, kterou DPP plánuje ve „střednědobém horizontu“.

Hřib úpravy zdůvodňuje častými kolizemi chodců s auty. Ulicí Jana Želivského denně projede přes 30 tisíc aut. Podobnou úpravou už prošly tramvajové ostrůvky například na Klárově u metra Malostranská nebo u Hlavního nádraží. Další projekty mají následovat.

 

Tagy Biskupcova dpp Jana Želivského tramvajové ostrůvky Žižkov
156 komentářů