Zakázka za miliardu. O Pantery ČD se bude i příštích pět let starat Škoda Pars

RegioPanter. Pramen: Škoda TransportationRegioPanter. Pramen: Škoda Transportation

Celkem jde o provedení pravidelné údržby 41 elektrických jednotek.

Šumperská společnost Škoda Pars ze skupiny Škoda Transportation bude i příštích pět let zajišťovat periodické obnovy elektrických jednotek RegioPanter a InterPanter Českých drah. Hodnota zakázky činí bezmála jednu miliardu korun.

Rámcová smlouva se týká pravidelné obnovy elektrických jednotek RegioPanter řad 440, 640, 650 a InterPanter řad 660 a 661. Celkem jde o provedení pravidelné údržby 41 jednotek. Jednotky RegioPanter dodané v roce 2012 mají najeto už kolem 1,5 milionu kilometrů.

„Abychom plnili podmínky ECM (evropský údržbový řád) i v dalších letech, vysoutěžili jsme dodavatele pro provádění periodických obnov i pro následující období. Každá souprava tak má zajištěný komplexní servis a vyšší stupně oprav, které se provádějí po najetí každých 900 tisíc kilometrů,“ uvedl šéf ČD Ivan Bednárik.

Jde fakticky o prodloužení dosavadní spolupráce; Škoda se o Pantery starala i v uplynulém období. „Vnímáme to jako velký závazek a zároveň jako dobrou zprávu dlouhodobé perspektivy a stability pro naše šikovné zaměstnance a obchodní partnery,“ řekl šéf Škody Pars Aleš Měrka.

Škoda Pars získala už v březnu zakázku rovněž na periodické obnovy (dříve periodické opravy) elektrických jednotek řady 471 (CityElefant). O ty se dosud starala dceřiná společnost Českých drah DPOV, ta však nemá dostatek kapacit. Firmy se tak o práci podělí.

Tagy České dráhy RegioPanter Škoda Transportation
26 komentářů