Začíná letní letový řád, v Praze přináší obnovení šesti linek a nočního provozu

Cestující na Letišti Václava Havla. Foto: Letiště PrahaCestující na Letišti Václava Havla. Foto: Letiště Praha

Do Prahy se vrací s linkami do Švýcarska easyJet.

Od dnešního dne začíná platit po celém světě letní letový řád. Na Letišti Václava Havla v příštích dnech obnoví celkem šest linek. Nabídka spojení se v prvním týdnu platnosti rozšíří na 35 destinací ve 21 zemích světa, a to včetně charterových letů.

Nabídka dalších linek by se měla postupně navyšovat v souvislosti s obnovením provozu během nadcházejících měsíců,“ uvedlo Letiště Praha v tiskové zprávě.

Kromě oznámeného návratu spojení do Vídně a Lisabonu začne z Ruzyně opět  létat také easyJet, který nabídne spojení do švýcarské Basileje a Ženevy. V období Velikonoc má naplánované lety do Barcelony společnost Vueling a k dispozici budou rovněž spojení do Valencie nebo Malagy, kam létají až dvakrát týdně Smartwings. Do Prahy se zatím nevrací Ryanair, i v dubnu nabízí spojení pouze do Londýna. Loni v podzimních měsících se přitom Ryanair stal na několik týdnů největším dopravcem.

Cestujícím budou i nadále k dispozici lety do významných evropských měst, jako jsou Amsterdam, Paříž nebo Frankfurt, které slouží i jako důležité přestupní body do navazujících destinací.

Kromě toho zůstávají v provozu lety do dlouhodobě oblíbených dovolenkových destinací, například do Hurghady, Marsy Alam, Las Palmas, na Tenerife, Fuerteventuru nebo Madeiru. I nadále jsou v provozu lety na dálkových linkách do katarského Dauhá s Qatar Airways či do Dubaje, které nabízí Emirates i flydubai.

Další dostupné destinace by měly postupně přibývat v průběhu sezóny v závislosti na tom, jak se bude také zvyšovat poptávka po létání a jaké budou platné podmínky pro vstup do jednotlivých zemí. Obnovení provozu, na které je pražské letiště připraveno, jednoznačně pomůže i zavedení jednotného protokolu cestování, tzv. covid pasů, který představila Evropské komise,“ uvedl Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

V souvislosti s letní sezónou se také obnovuje provoz letiště během nočních hodin, který byl během zimní letového řádu dočasně pozastaven.

Letiště má na svých stránkách detailní přehled dostupných spojení včetně informací o tom, jaké letecké společnosti do dané destinace létají, které budou postupně doplňována. I během letní sezóny platí doporučení, aby si všichni cestující, kteří mají naplánovaný let, vždy před cestou zjistili všechny aktuálně platné podmínky pro cestování do své destinace i pro návrat do České republiky, vyhnou se tak případným komplikacím při odbavení nebo při hraniční kontrole.

Nově obnovené linky se zahájením letového řádu

Basilej easyJet až 2x týdně (pá, ne)
Lisabon TAP Air Portugal až 3x týdně (čt, so, ne)
Oděsa ČSA až 2x týdně (út, pá)
Valencie Smartwings až 2x týdně (po, pá)
Vídeň Austrian Airlines až 4x týdně (po, st, pá, ne)
Ženeva easyJet až 2x týdně (pá, ne)

(*může se změnit dle aktuální situace)

Tagy letiště praha letiště václava havla prg
30 komentářů