Další návraty. TAP obnovuje lety mezi Prahou a Lisabonem, Austrian do Vídně

Letadlo TAP Air Portugal v Praze. Pramen: Letiště PrahaLetadlo TAP Air Portugal v Praze. Pramen: Letiště Praha

Aktuálně mohou cestující využít z Letiště Václava Havla přímá letecká spojení do přibližně 25 destinací

Portugalská letecká společnost TAP Air Portugal obnoví v neděli po covidové uzávěře lety mezi Prahou a Lisabonem. Letadla TAP budou zajišťovat spojení mezi oběma metropolemi třikrát týdně, vždy ve čtvrtek, v sobotu a neděli. Oznámila to firma v tiskové zprávě.

„V Lisabonu mohou pasažéři z České republiky využít řadu navazujících letů, například na Madeiru, Azorské ostrovy, Kapverdy, do jižní Ameriky nebo Afriky,“ doplnila společnost. První letadlo z Prahy směr Lisabon odstartuje v neděli v 19:20.

Návrat do Prahy ohlásily v týdnu také Austrian Airlines. Od pondělí obnoví lety do Vídně, zatím na čtyři lety týdně: v pondělí, středu, pátek a v neděli. Z Prahy bude letadlo odlétat v 15:10.

Aktuálně mohou cestující využít z Letiště Václava Havla Praha přímá letecká spojení do přibližně 25 destinací, která provozuje přibližně dvacet leteckých společností. Jde především o linky do evropských metropolí, jako jsou Amsterdam, Paříž nebo Frankfurt. Nejvíce pasažérů ale létá do Dubaje.

Covidová krize přitom drží i nadále pražské letiště ve velkém útlumu. V únoru odbavilo 77 tisíc cestujících, což představuje meziroční pokles o 92 procent. Loni v únoru letištěm prošlo přes milion pasažérů.

Přehled všech aktuálně dostupných linek je na stránkách Letiště Václava Havla Praha.

Tagy letiště praha Portugalsko Praha - Lisabon TAP Air Portugal
17 komentářů