dkv-spojujeme

Za zpoždění může i Správa železnic. České dráhy začínají cestujícím vysvětlovat, proč vlaky nejezdí včas

Jeden z kritických dnů. Tabule s odjezdy v sobotu 6.8. 2022 na hlavním nádraží. Autor: Fanoušek Správy železnicJeden z kritických dnů. Tabule s odjezdy v sobotu 6.8. 2022 na hlavním nádraží. Autor: Fanoušek Správy železnic

České dráhy chtějí kampaní vysvětlit, jak se stavební práce na české železnici promítají do přesnosti spojů.

České dráhy začínají aktivněji cestujícím vysvětlovat, že za jejich nespokojeností se zpožděnými vlaky není vždy jen dopravce, ale Správa železnic.

Ve vlacích Českých drah se nově začaly objevovat například informační letáky, v kterých České dráhy informují o stavebním ruchu na české železnici. „Správa železnic modernizuje trať, abychom jako dopravci mohli jezdit v budoucnu rychleji a spolehlivěji,“ uvádí se v textu letáku, kde se České dráhy omlouvají za zpoždění svých vlaků kvůli stavebními pracemi.

Informační leták o zpožděních ve vlaku Českých drah. Foto: Jan Včasný

Informační leták o zpožděních ve vlaku Českých drah. Foto: Jan Včasný

„Zákazníci spíše pochopí případné komplikace při cestování, když znají důvody. Letáky jsou proto další formou, jak vysvětlujeme, že probíhající opravy tratí jsou nezbytné, ale bohužel se promítají do včasnosti našich spojů. Doplňují tak hlášení ve vlacích a informační servis poskytovaný vlakovým personálem nebo prostřednictvím webových stránek, aplikace Můj vlak, časopisu ČD pro vás a dalších,“ uvedla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Novinkou je i vysvětlování důvodů zpoždění na stránkách ČD Mimořádnosti. Nově třeba včera u události na trati mezi Pardubicemi a Kolínem České dráhy jako důvod omezení provozu uvedly chybu zaměstnance Správy železnic.

ČD nově na svých stránkách uvádí i jako důvod zpoždění chybu zaměstnace Správy železnic. Foto: ČD Mimořádnosti

ČD nově na svých stránkách uvádí i jako důvod zpoždění chybu zaměstnance Správy železnic. Foto: ČD Mimořádnosti

Tuzemští dopravci se netají kritikou Správy železnic zejména kvůli špatné koordinaci výluk a neexistenci vhodných odklonových tras. I to byl jeden z důvodů, proč letos vzniklo sdružení osobních dopravců SVOD Bohemia.

Tagy České dráhy Správa železnic zpoždění
277 komentářů