Za požárem vlaku v rakouském tunelu mohla být podle policie zvednutá střecha obytného vozu

Souprava vlaku NightJet, která uvízla 8. června v tunelu Terfen kvůli požáru. Foto: Landes-Feuerwehrverband TirolSouprava vlaku NightJet, která uvízla 8. června v tunelu Terfen kvůli požáru. Foto: Landes-Feuerwehrverband Tirol

Podle policie majitel vozu ani obsluha při nakládce nezanedbali své povinnosti.

Požár nočního vlaku v železničním tunelu v Tyrolsku, ke kterému došlo ve středu večer, podle rakouské policie v Innsbrucku pravděpodobně způsobila skládací střecha obytného vozu naloženého na voze přepravu aut.

Uvedla to agentura DPA. Příčiny mimořádné události, při které bylo zraněno 33 cestujících, se dál vyšetřují.

Podle policie s velkou pravděpodobností došlo k uvolnění zámku zvedací střechy obytného vozu. Střecha se vlivem vzdušného víru v tunelu zvedla a dotkla se trakčního vedení, tím došlo k požáru. Podle policie nic nenasvědčuje tomu, že by majitel vozidla či obsluha vlaku při nakládce nějak pochybili.

V nočním vlaku NightJet z Innsbrucku do Hamburku a Amsterdamu cestovalo 151 lidí, k požáru došlo v tunelu Terfen u města Fritzen v Tyrolsku. Lidé byli odvezeni autobusy do Innsbrucku, kde zůstali přes noc. Zásahu se účastnilo přes 20 hasičských jednotek. Tyrolský zemský hejtman Anton Mattle označil událost za štěstí v neštěstí.

Tagy nightjet ÖBB požár v tunelu
15 komentářů