Z tendru na registrační značky nakonec vypadli všichni kromě současného dodavatele

Registrační značky. Foto: Ministerstvo dopravyRegistrační značky. Foto: Ministerstvo dopravy

Ministerstvo dopravy dokonalo obrat v tendru na dodávku registračních značek, když na základě opakovaného posouzení hodnotící komisí vyřadilo čtyři z

Ministerstvo dopravy dokonalo obrat v tendru na dodávku registračních značek, když na základě opakovaného posouzení hodnotící komisí vyřadilo čtyři z pěti účastníků. V soutěži tak zůstal pouze současný dodavatel, společnost Security Paper Mill (SPM) s polským partnerem Utal.

„Ostatní nabídky musel zadavatel vyloučit na základě doporučení hodnotící komise kvůli nesplnění požadavků. Řízení ještě není uzavřeno, účastníci mohou podávat námitky k opakovanému výběru vítěze,“ sdělil mluvčí MD František Jemelka. Důvody pro vyloučení neuvedl.

SPM přitom podle původního verdiktu komise skončila až druhá, vítězem ministerstvo vyhlásilo firmu Eltodo. Ta přišla s cenou 53,4 milionu korun ročně. SPM nabídla cenu 55,15 milionu. Podle informací deníku Zdopravy.cz bylo Eltodo vyloučeno kvůli nezaokrouhlení ceny na celé koruny. Zda hrál tento důvod roli i u ostatních vyloučených, není jasné.

Ministerstvo dopravy doposud platí ročně 63,45 milionu korun bez DPH, což v průměru za jednu tabulku vychází na 45 korun bez DPH. Nová cena od SPM vychází podle Jemelky na 40 korun, u Eltoda byla 38 korun. Ministerstvo očekává roční výrobu 1 394 868 kusů ve všech 105 typech tabulek registračních značek.

V ministerském tendru jde o dodavatele značek na příštích šest let. Ministerstvo dopravy začalo tendrovat dodávky registračních značek před čtyřmi lety, kdy se zbavilo dlouholeté smlouvy se společností Hicon. Od dubna 2017 dodává značky SPM. Předtím stát platil v průměru 77 korun za tabulku. Dříve byla cena ještě výrazně vyšší, přesahovala stokorunu.

Účastníci tendru na RZ:

Osfer Morava Uherské Hradiště + EHA Hoffmann International
J. H. Tönnjes E.A.S.T.
Hicon
SPM – Security Paper Mill + UTAL
Eltodo

Tagy Ministerstvo dopravy registrační značky
20 komentářů