Z Ostravy začalo létat Air Montenegro, první let se vyprodal

Zahájení pravidelné linky z Ostravy do Podgorice. Zdroj: Letiště OstravaZahájení pravidelné linky z Ostravy do Podgorice. Zdroj: Letiště Ostrava

Černohorský vlajkový dopravce plánuje na trase jeden let týdně.

Po Praze, Brnu a Bratislavě začala letecká společnost Air Montenegro létat pravidelně také do Ostravy. Z Letiště Leoše Janáčka spustila linku do Podgorice. Hlavní město Černé Hory bude s Ostravou spojeno jednou týdně, a to každé úterý. Lety jsou naplánovány až do konce září.

První let na nové lince z ostravského letiště byl zcela vyprodán. Vyplývalo to krátce před odletem z rezervačního systému aerolinky. Ta bude na trasu nasazovat letoun Embraer ERJ-195 pro 116 cestujících. Ve flotile má tyto stroje dva.

Podgorica je pro Letiště Ostrava po Londýnu, Varšavě a Malaze čtvrtou pravidelně obsluhovanou destinací. Do Londýna se létá z Mošnova třikrát týdně se společností Ryanair, stejný dopravce provozuje dva lety týdně do Malagy. Spojení s Varšavou zajišťuje LOT.

Kapacity na letech z Mošnova do černohorské metropole nabízí rovněž cestovní kancelář Der Touristik.

Zahájení pravidelné linky z Ostravy do Podgorice.
Zdroj: Letiště OstravaZahájení pravidelné linky z Ostravy do Podgorice. Zdroj: Letiště OstravaZahájení pravidelné linky z Ostravy do Podgorice. Zdroj: Letiště Ostrava
Tagy Air Montenegro Černá Hora Letiště Leoše Janáčka Ostrava Letiště Ostrava mošnov OSR Podgorica
5 komentářů