Wizz Air zahájil provoz v Pardubicích. Spouští dvě linky na Ukrajinu, kam nesmí turisté

Airbus A320 v nátěru společnosti Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A320 v nátěru společnosti Wizz Air. Foto: Wizz Air

Wizz Air zahájil provoz v omezeném rozsahu, třikrát týdně do Lvova a Kyjeva má létat od října.

Pardubické letiště má od dnešního dne nového dopravce. Svůj provoz zahájil na lince z ukrajinského Lvova maďarský nízkonákladový dopravce Wizz Air, pozítří spustí spojení do Kyjeva.

Airbus A320 ze Lvova přistál v Pardubicích ve 20:48, Wizz Air linku zahájil i přes to, že aktuálně od 28. srpna platí zákaz vstupu zahraničních návštěvníků na Ukrajinu. Ukrajinci musí po příletu do Česka do dvoutýdenní karantény. Průběh letu je na Flightradar24.com, ukazuje současně i poměrně velkou mezeru v letovém řádu: Wizz Air počítá oficiálně s letem 1 hodinu a 35 minut, dnes let trval 53 minut.

Wizz Air bude na Ukrajinu létat třikrát týdně: v úterý, čtvrtek a v sobotu. Už na září je ale letový řád zredukovaný na dva lety týdně. V případě linky do Lvova bude letadlo v Pardubicích večer: ze Lvova odlétá ve 20:50, v Pardubicích je ve 21:25, o půl hodiny později odlétá. Ve Lvově je v půl jedné ráno.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4662296157144117&id=1732330963473999

Kyjevská linka bude naopak nabízet spojení brzy ráno: z Kyjeva odletí spoj v 5:50, v 7:05 přistane v Pardubicích. V 7:35 odlétá zpět, v 10:50 je v Kyjevě. Do ukrajinského hlavního města bude létat na letiště Žuljany, nikoliv hlavní letiště Borispol. Ceny jednosměrných letenek začínají na 269 korunách.

Po pandemii koronaviru a zastavení provozu jde o první spojení z Pardubic na Ukrajinu. Ukrajinské aerolinky SkyUp obnovení linky do Kyjeva několikrát posunuly, aktuálně počítají s obnovou letů v říjnu.

Pardubické letiště má dosud v provozu jedinou pravidelnou linku: spojení Ryanairu do španělského Alicante. Sezónní linka na konci října skončí, vrátí se opět příští rok na jaře.

Tagy IEV Kyjev Letiště Pardubice LVO Lvov PED PED - LVO PED-IEV Top Ukrajina Wizz Air
31 komentářů