Wizz Air zahájil provoz s novou aerolinkou z Abú Dhabí

Premiéra Wizz Airu v Abu Dhabi. Foto: Wizz AirPremiéra Wizz Airu v Abu Dhabi. Foto: Wizz Air

Maďarský dopravce přes novou společnost založenou se státní firmou expanduje do oblasti Perského zálivu.

Ve Spojených arabských emirátech včera začal působit nový dopravce se středoevropskou stopou. Letem do Atén odstartoval provoz společnost Wizz Air Abu Dhabi, která je společným podnikem Wizz Air (podíl 49 %) a státní společností ADQ.

Nový dopravce zatím bude létat dvakrát týdně do Atén, od 4. dubna také do řecké Sluně a postupně spustí síť linek do Alexandrie, Kutaisi, Larnaky, Oděsy a Jerevanu.

Pro Wizz Air jde o další výrazný krok k expanzi mimo svůj hlavní evropský trh. Dopravce už nabízí spojení do Spojených arabských emirátů delší dobu, nově ale v Perském zálivu založil dopravce. „Start Wizz Air Abu Dhabi dělá z Abú Dhabí jednu z hlavní základen ultra levného cestování v regionu,“ uvedl šéf Wizz Air József Váradi. Tento týden firma oznámila zahájení letů do Tel Avivu od března.

Nově založená společnost má ve flotile 4 letadla Airbus A321neo. Řecko si aerolinka vybrala i z důvodu, že není aktuálně mezi oběma zeměmi žádné omezení.

Váradi uvedl, že do deseti let očekává do rozšíření flotily v Abú Dhabí až na 50 letadel. Očekává velký rozmach cestování po regionu. Zaměří se hlavně na trasy do pěti hodin od Spojených arabských emirátů.

Tagy AUH Wizz Air Wizz Air Abu Dhabi
8 komentářů