Wizz Air založil společnou aerolinku se státní firmou v Abú Dhabí, spustí šest další linek z emirátů

Airbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz Air

Maďarská nízkonákladová společnost Wizz Air udělala velký krok k další expanzi z jiných kontinentů než Evropy. Nová letecká společnost Wizz

Maďarská nízkonákladová společnost Wizz Air udělala velký krok k další expanzi z jiných kontinentů než Evropy. Nová letecká společnost Wizz Air Abu Dhabi, kterou Wizz Air založil se státní společností ADQ patřící pod emirát Abú Dhabí, dnes oznámila, že od října zahájí provoz do celkem šesti destinací. V Perském zálivu bude bojovat i proti nově založenému společnému podniku Etihad Airwas a Air Arabia.

Zpráva přichází jen pár dní poté, co již Wizz Air sám začal z Abú Dhabí provozovat lety například do rumunské Bukurešti. Nový dopravce ve Spojených arabských emirátech umístí dva Airbusy A321neo a spustí linky do Alexandrie, Atén, Kutaisi, Larnky, Oděsy a Jerevanu. Další čtyři stroje se mají objevit v Abú Dhabí během dalšího půlroku.

Je to první krok ke zvýšení naší přítomnosti v Abú Dhabí,“ uvedl šéf Wizz Air József Váradi. Za výhodu podle zprávy pro investory považuje i status „národního dopravce“ ve Spojených arabských emirátech. Abú Dhabí si od linek slibuje především zvýšení přílivu turistů.

Wizz Air bude z Abú Dhabí ve své síti nabízet celkem jedenáct linek: od začátku měsíce létá do Budapešti a Bukurešti, v září přibudou Kluž, Katovice a Sofie.

Už zítra má z Abú Dhabí začít provoz další nízkonákladová společnost. Air Arabia Abu Dhabi je společným podnikem Air Arabia a Etihad Airwas. Zatím začne s lety do Egypta, s Wizz Air budou soupeřit na lince do Alexandrie.

Tagy Abú Dhabí AUH Wizz Air
5 komentářů