Wizz Air začne létat z Radomi, vysmívané letiště spojí s Larnakou

Nové letiště Varšava-Radom. Zdroj: Facebook.com - Lotnisko Warszawa-RadomNové letiště Varšava-Radom. Zdroj: Facebook.com - Lotnisko Warszawa-Radom

Letiště Varšava-Radom označil dříve šéf Ryanairu za jeden z nejhloupějších nápadů Polska.

Nové polské letiště Varšava-Radom oznámilo příchod letecké společnosti Wizz Air. Aerolinka zajistí spojení letiště vzdáleného přibližně 100 kilometrů jižně od Varšavy s kyperskou Larnakou. Nová linka bude v provozu od 13. prosince, a to dvakrát týdně.

Přítomnost nízkonákladového dopravce v Radomi je pro tamní letiště klíčovou novinkou. Jediný pravidelný letecký provoz tam totiž dosud zajišťuje domácí LOT. Ostatní linky jsou v režii cestovních kanceláří.

O příchodu Wizz Airu do Radomi se hovořilo minimálně půl roku. Aerolinka nicméně od začátku uvádí, že toto letiště považuje jen za doplněk do své nabídky, neboť absolutní prioritou je pro ni i nadále hlavní Chopinovo letiště.

Letiště Varšava-Radom odbavilo od svého otevření po velké přestavbě dokončené na konci dubna už více než 85 tisíc cestujících. Jde o stejné letiště, které dříve označil šéf Ryanairu Michael O’Leary za jeden z nejhloupějších nápadů v historii Polska.

Letiště má odlehčit údajně přetíženému Chopinovu letišti, a to navzdory připravované výstavbě nového hlavního letiště Solidarita s kapacitou až 100 milionů odbavených cestujících ročně, které se má navíc stát jedním z největších evropských letišť.

Nové letiště Varšava-Radom. Zdroj: Facebook.com - Lotnisko Warszawa-RadomNové letiště Varšava-Radom. Zdroj: Facebook.com - Lotnisko Warszawa-RadomNové letiště Varšava-Radom. Zdroj: Facebook.com - Lotnisko Warszawa-Radom
Tagy Letiště Radom Letiště Varšava-Radom Polsko Radom RDO W6 Wizz Air
9 komentářů