Wizz Air pokračuje ve škrtech, dotknou se i Prahy

Letadlo Wizz Airu na Letišti Václava Havla. Pramen: Letiště PrahaLetadlo Wizz Airu na Letišti Václava Havla. Pramen: Letiště Praha

Pražské letiště přijde o linku WIzz Airu do rumunské Bukurešti.

Seznam minimálně dočasně zrušených linek společnosti Wizz Air se nadále rozšiřuje, aktuálně jich je necelá stovka. Počet vyjadřuje množství spojení, se kterými nízkonákladový dopravce ještě v prosinci na letní letový řád počítal, ale v tuto chvíli je v systému již nemá. Souhrn přinesl web Aeroroutes.com.

Hlavní podíl na škrtech v letových řádech nese povinnost aerolinky na několik měsíců uzemnit flotilu Airbusů A321neo s problémovými motory Pratt & Whitney PW1100G. Týkat by se to mělo podle původních informací asi 40 letadel, zaparkovány jsou například v Bydhošti či Ostravě. Všechny jejich pohonné jednotky zamíří na nutnou opravu. Ještě nedávno přitom sám Wizz Air tvrdil, že zaparkovaná letadla jeho plány neovlivní.

Zaparkovaná letadla letový řád neovlivní, tvrdil Wizz Air. Z Polska přitom hromadně ruší lety

Seznam škrtnutých spojení je vskutku dlouhý, dotknou se například letů z Bělehradu, Katánie, Kluže, Craiovy, Dortmundu, několika polských letišť, Říma, Litvy, Itálie či Bulharska.

Pražské letiště přijde o linku Wizz Airu do Bukurešti, poslední let je aktuálně v plánu na 29. března. Stejný den je rovněž poslední pro provoz spojení na londýnské letiště Gatwick, na další dny aerolinka zatím letenky neprodává.

Úplně se letecká společnost stáhne na letový řád z letišť Kuvajt, Lamezia Terme, Lucemburk, Marsa Alam, Olštýn a Preveza.

Tagy letiště praha Pratt & Whitney prg W6 Wizz Air
14 komentářů