Vystřílel RegioSprinteru okna. Policie ho stíhá za výtržnictví

Regio Sprinter GW Trainu v remíze ve Volarech, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářRegio Sprinter GW Trainu v remíze ve Volarech, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Vedle výtržnictví a poškozování cizí věci není vyloučeno ani obecné ohrožení.

Policie dopadla muže, který dal v sobotu večer na nádraží ve Volarech střelbou na vlak vzpomenout na divoký západ. Během oslavy se opil a vystřílel několik zásobníků ze vzduchové pistole.

Zasáhl při tom vlak společnosti GW Train a způsobil na něm škodu zhruba 100 tisíc korun. Motorové jednotce RegioSprinter (654), která posunovala ve stanici, vysklil dvě okna. V motoráku byli v tu chvíli tři lidé, uklízečka a dva strojvůdci, nikdo nebyl zraněn.

Podle jihočeského policejního mluvčího Jiřího Matznera policie nejspíš obviní muže z přečinu výtržnictví a poškozování cizí věci a ve zkráceném řízení (tedy do 14 dnů) pošle kauzu k soudu. „Podrobnosti ještě zjišťujeme. Není vyloučeno, že to státní zástupce předefinuje na obecné ohrožení,“ sdělil Matzner deníku Zdopravy.cz. Muž podle něj tvrdí, že střílel na stožár a vlak se mu do střelby připletl.

Na vlak posunovaný do depa se střílelo v kolejišti poblíž ubytovny v Tolarově ulici.

Tagy GW Train Regio Policie ČR střelba na vlak Volary
85 komentářů