Ve Volarech někdo střílel na vlak a způsobil škodu 100 tisíc

Regio Sprinter GW Trainu v remíze ve Volarech, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářRegio Sprinter GW Trainu v remíze ve Volarech, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Ve vlaku se v okamžiku střelby nacházely tři osoby, uklízečka a dva strojvůdci.

Šumavské Volary zažily v sobotu scénu podobnou divokému západu. Neznámý pachatel zde střílel na vlak při posunu a způsobil na vozidle škodu předběžně vyčíslenou na 100 tisíc korun. Oznámila to policie, která po střelci pátrá.

„Volarští policisté provádí úkony trestního řízení ve věci přečinu výtržnictví a poškození cizí věci. Dosud nezjištěný pachatel se včera po jednadvacáté hodině, v prostoru u kolejiště, poblíž ubytovny v ulici Tolarova ve Volarech, dopustil střelby, a to z přesně nezjištěné vzduchové zbraně, na vlakovou soupravu,“ uvedla policie.

Ve vlaku se v okamžiku střelby nacházely tři osoby, uklízečka a dva strojvůdci. Zraněn nebyl nikdo. Depo ve Volarech využívá společnost GW Train Regio, která zajišťuje osobní dopravu na šumavských lokálkách. O jaký vlak šlo a k jakému poškození přezně došlo, policie neuvedla.

Volarští policisté žádají případné svědky události o informace, které lze poskytnout osobně na Obvodním oddělení v Soumarské ulici ve Volarech nebo telefonicky na čísle 974 236 740 případě prostřednictvím tísňové linky 158.

Tagy Policie ČR střelba na vlak Volary
78 komentářů