Výpravní budovu v Bohumíně čeká rekonstrukce za 63 milionů

Nádraží Bohumín. Pramen: Správa železnicNádraží Bohumín. Pramen: Správa železnic

Správa železnic chce po dílčích opravách v minulých letech definitivně okrášlit nádražní budovu v Bohumíně. Práce v celkové hodnotě téměř

Správa železnic chce po dílčích opravách v minulých letech definitivně okrášlit nádražní budovu v Bohumíně. Práce v celkové hodnotě téměř 63 milionů korun začnou v dubnu a měly by skončit v polovině příštího roku. Budova má dostat podobu z roku 1904, kdy byla přestavěna.

Náplní rekonstrukce bude mimo jiné výměna oken a dveří, obnova fasády včetně poškozených ozdobných prvků a nový barevný nátěr. Dojde také k proměně vnitřní dispozice, k celkové rekonstrukci vytápění a výměně střechy nad poštou. Výpravní budova také získá nový mobiliář a nová WC pro veřejnost.

Rekonstrukce je plánovaná na etapy za částečného provozu, pro cestující budou zajištěny náhradní čekací prostory a toalety, prodej jízdenek zůstane zachován. Práce podle Správy železnic naváží na opravy, které jako předchozí vlastník provedly České dráhy v roce 2013. Sama Správa železnic pak v letech 2017 a 2018 vyměnila střechu, vstupní dveře a vymalovala vestibul.

Práce provede společnost Porr.

Tagy nádraží Bohumín Správa železnic
9 komentářů