Výpravčí dostanou nové uniformy, SŽDC finišuje s výběrem nových stejnokrojů

Výpravčí. Foto: SŽDCVýpravčí. Foto: SŽDC

Více než čtyři tisícovky výpravčích a dalších železničních zaměstnanců čeká v příštích měsících velká výměna uniformy. Správa železniční dopravní cesty

Více než čtyři tisícovky výpravčích a dalších železničních zaměstnanců čeká v příštích měsících velká výměna uniformy. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) už nové stejnokroje u vybraných zaměstnanců začala testovat, během dubna je představí oficiálně.

Podle mluvčí SŽDC Kateřiny Šubové souvisí změna vybraných stejnokrojů s novým logem, které začala SŽDC používat. „Prioritním požadavkem na nové stejnokroje je vedle zajištění maximálního komfortu zaměstnanců rovněž důstojné a moderní reprezentování společnosti SŽDC,“ dodala Šubová.

Uniformy mají být v nových korporátních barvách SŽDC, tedy tyrkysové, tmavě modré a oranžové. „V současnosti probíhá testování u vybraných zaměstnanců SŽDC. Zohledněny budou ještě připomínky vzešlé z právě probíhajícího testování u vybraných zaměstnanců SŽDC, které mohou přinést dílčí úpravy,“ podotkla Šubová.

Po testování se rozhodne, jak rychle se budou uniformy měnit a SŽDC vypíše soutěž na výrobce stejnokrojů. Nové stejnokroje chce představit oficiálně v polovině dubna.  Výměna se týká 4100 zaměstnanců, především výpravčích.

Zatím poslední velkou změnou v předpise pro výpravčí byl příkaz nošení červené čepice pro všechny výpravčí.  Do té doby tuto povinnost měla jen necelá třetina výpravčích,  kteří vypravovali vlaky návěstí „odjezd“. V průjezdných stanicích do té doby měli jen modré čepice.

Tagy nové logo SŽDC Správa železniční dopravní cesty stejnokroje SŽDC
49 komentářů