Spor o nové logo SŽDC finišuje, úřad dal nepravomocně za pravdu správci kolejí

Nové logo SŽDC. Foto: SŽDCNové logo SŽDC. Foto: SŽDC

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) vyhrála zatím nepravomocně spor o zápis nové ochranné známky, kterou chtěla původně už rok využívat.

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) vyhrála zatím nepravomocně spor o zápis nové ochranné známky, kterou chtěla původně už rok využívat. SŽDC už začala soutěžit firmu, která nové logo ve firmě zavede

Rozhodnutí potvrdila Iveta Matajová, vedoucí oddělení sporných řízení Úřadu průmyslového vlastnictví. „Námitky byly zamítnuty, rozhodnutí byla doručena zástupcům účastníků řízení do datové schránky,“ řekla Matajová. Podle ní může ještě namítající podat do 13. prosince rozklad. Obsah rozhodnutí není veřejně přístupný.

Podle zdrojů serveru Zdopravy.cz se spor týkal samotného námětu loga. Studio Marvil, které nové logo navrhlo, mělo doložit letecké snímky zhlaví, podle kterého vznikl motiv kolejí a kolejové spojky v logu.

Nové logo SŽDC. Foto: SŽDCNové logo SŽDC. Foto: SŽDCNové logo SŽDC. Foto: SŽDCNové logo SŽDC. Foto: SŽDC

SŽDC už ve čtvrtek vypsala soutěž na aplikace nového loga. Pod názvem Realizace jednotného vizuálního stylu organizace Správy železniční dopravní cesty se skrývá zakázka s odhadovanou cenou 3 miliony korun, jejíž vítěz má zpracovat například reklamní produktové kampaně na činnost SŽDC nebo šablonu pro webové stránky. Má také označit novým logem budovu generálního ředitelství.

Pro používání nového loga je nutné v rámci SŽDC připravit několik základních činností, které v souvislosti se zavedením nového loga a nového vizuálního stylu vyžadují dostatečný časový prostor. Proto SŽDC připravila veřejnou zakázku na realizaci jednotného vizuálního stylu, aby urychlila termín spuštění implementace nového loga,“ vysvětlila mluvčí SŽDC Radka Pistoriusová.

SŽDC už letos v polovině roku začala kvůli dlouhé době sporu u ÚPV používat prozatímní logo.

Tagy Logo SŽDC nové logo SŽDC Správa železniční dopravní cesty Studio Marvil SŽDC Úřad průmyslového vlastnictví
17 komentářů