Výluka na jihočeské části IV. koridoru po 20 dnech skončila

Přejezd Hrdějovice, aneb výluka na IV. koridoru severně od Budějovic (září 2022). Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPřejezd Hrdějovice, aneb výluka na IV. koridoru severně od Budějovic (září 2022). Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Cestování mezi Budějovicemi a Prahou má výrazně zrychlit od prosince s příchodem nového jízdního řádu.

Cestující využívající spoje na jihočeské části IV. koridoru mohou od dnešního podvečera nasedat do vlaků bez obav z náhradní autobusové dopravy. Správa železnic krátce před 17:00 ukončila výluku mezi Českými Budějovicemi a Veselím nad Lužnicí.

Výluky mezi Českými Budějovicemi a Táborem trápily cestující 20 dnů. V období od 2. do 11. září bylo důvodem napojování nové části koridoru Soběslav – Doubí na původní trať, poté plynule navázala výluka v úseku České Budějovice – Veselí nad Lužnicí kvůli instalaci ETCS a dálkového řízení.

Náhradní autobusová doprava za Jižní expresy pendlovala mezi Budějovicemi a Táborem. Odjezdy Jižních expresů z Českých Budějovic se vracejí na 57. minutu po celé (během výluky autobusy NAD odjížděly ve 45. minutě). Cesta z Prahy do Budějovic trvá 1 hodinu 58 minut, v opačném směru dvě hodiny.

Cestování mezi Budějovicemi a Prahou má výrazně zrychlit od prosince s příchodem nového jízdního řádu. Díky novým úsekům Sudoměřice – Votice a Soběslav – Doubí se má jízdní doba u Jižních expresů zkrátit na 1 hodinu a 40 minut.

Tagy IV. koridor Správa železnic
20 komentářů