Vozovna Pankrác je dočasně bez tramvají, dva měsíce nepojedou v Praze trolejbusy

Tramvaj mezi Pražským povstáním a Vozovnou Pankrác podjíždí magistrálu. Foto: RopidTramvaj mezi Pražským povstáním a Vozovnou Pankrác podjíždí magistrálu. Foto: Ropid

V Praze na dva měsíce končí provoz trolejbusů, nebudou mít kudy jet.

Cestující v Praze musí počítat s dvěma novými výlukami. Od včerejška nejezdí tramvaje do Vozovny Pankrác kvůli opravě tramvajové trati, od zítřka omezí autobusovou dopravu mezi Palmovkou a Prosekem oprava Prosecké ulice.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začal včera s rekonstrukcí trati v ulicích Na Veselí a Soudní. Důvodem je její havarijní stav. Výluka mezi zastávkami Pražského povstání – Vozovna Pankrác potrvá do 27. listopadu.

V rámci rekonstrukce DPP nahradí stávající velkoplošné panely pevnou jízdní dráhou s upevněním typu W-tram. Současně s tím v tramvajové trati nainstaluje protihluková opatření ve formě antivibračních rohoží a kolejových mazníků. Rekonstrukci trati DPP využije k výměně kolejových konstrukcí a oblouků před samotnou vozovnou Pankrác. DPP za odřeknuté tramvaje nezavádí náhradní dopravu. Linka 18 skončí v zastávce Pražského povstání, linka 93 v zastávce Náměstí Bratří Synků. V nočním provozu DPP zavede náhradní autobusovou dopravu X93 v trase Náměstí Bratří Synků – Pražského povstání.

Pro DPP znamená rekonstrukce i skutečnost, že se tramvaje nemohou dostat do Vozovny Pankrác. Proto už před výlukou začal s přesunem tramvají do jiných vozoven, například na Žižkov. Část tramvají z Pankráce bude také v dočasné smyčce Nádraží Braník, vždy po určitém období se dostanou na údržbu v motolské vozovně.

Od pondělí čeká cestující omezení také mezi Palmovkou a Prosekem. Důvodem je oprava Prosecké ulice, která je naplánována na zhruba 2 měsíce. Linka 140 bude zkrácena do trasy Letňany – Miškovice, trolejbusová linka 58 bude zrušena a noční linka 953 pojede odklonem přes Nádraží Vysočany. Cestujícím ze zastávky Kundratka doporučujeme tramvajovou zastávku U Kříže, alternativou k zastávce Kelerka jsou zastávky Nad Jetelkou nebo U Kundratky.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Trolejbusy v Praze vozovna Pankrác
42 komentářů