Votice na Benešovsku plánují výstavbu dopravního terminálu u nádraží

Nádraží Votice na 4. koridoru. Pramen: https://cs.m.wikipedia.org/Nádraží Votice na 4. koridoru. Pramen: https://cs.m.wikipedia.org/

Cílem je, aby autobusy navazovaly na vlaky a centrem jen projížděly. Dnes je autobusové nádraží v centru.

Votice na Benešovsku plánují výstavbu dopravního terminálu, který by lidem zjednodušil přestupování mezi vlaky a autobusy. Do budoucna by autobusové spoje měly končit u vlakového nádraží a z nynějšího malého autobusového nádraží v centru města se stane průjezdná stanice, řekl ČTK starosta Jiří Slavík (TOP 09).

„Projektujeme terminál, projekt je před dokončením. Cílem by mělo být spoje odvést z města, aby autobusy navazovaly na vlaky, byly tam k dispozici a centrem jen projížděly. Ne aby v centru bylo odstaviště autobusů,“ uvedl starosta.

Řidiči autobusů mají už nyní zázemí v přízemí nedávno opravené nádražní budovy, které si město pronajalo od Správy železnic. Objekt získal novou fasádu a zrekonstruovány byly i vnitřní prostory.

Plánovaný dopravní terminál má zahrnovat parkoviště pro auta a stání pro autobusy a sloužit hlavně pro spojení s Prahou i Jihočeským krajem. Votice budou na akci shánět dotaci. Na rozdíl od měst, která leží blíž k Praze, se nemohou ucházet o peníze z Integrovaného regionálního operačního programu určené na takzvané integrované teritoriální investice (ITI) v pražské metropolitní oblasti.

Dopravní terminály budují i další středočeská města. V minulosti přesunuli autobusové nádraží blíž k vlakovému v Berouně, přestupování se zjednodušilo také v Benešově, Sedlčanech na Příbramsku nebo Sázavě a Týnci nad Sázavou na Benešovsku.

Tagy dopravní terminál votice
41 komentářů