Volotea přidává další linku z Prahy do Francie, začne létat do Lyonu

Airbus A319 společnosti Volotea. Foto: Pedro Aragão [CC BY-SA 3.0 GFDL, CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], via Wikimedia CommonsAirbus A319 společnosti Volotea. Foto: Pedro Aragão [CC BY-SA 3.0 GFDL, CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], via Wikimedia Commons

Letecká společnost Volotea začala prodávat letenky na svou už sedmou linku z Prahy. Od 12. dubna začne létat dvakrát týdně

Letecká společnost Volotea začala prodávat letenky na svou už sedmou linku z Prahy. Od 12. dubna začne létat dvakrát týdně mezi Prahou a Lyonem. Vyplývá to z rezervačního systému aerolinky.

Nové spojení už před měsícem oznámilo lyonské letiště na twitteru, teprve o víkendu se ale začaly prodávat letenky.

Letový řád počítá se spojením v pátek a v pondělí. Zajímavostí je, že v Lyonu si firma nebuduje vlastní bázi, ale bude do něj létat z jiných tras. Například z Prahy do Lyonu poletí letadlo, které nejprve přiletí do Prahy z Bordeaux, pak poletí do Lyonu a zpět a poté se vrátí zpět do Bordeaux. Podle rezervačního systému bude pak v létě na linku nasazováno letadlo z linky z Toulouse.

V pátek mají letadla odlétat z Prahy 8:50, v Lyonu je letadlo v 10:45, aby o 25 minut později odletělo zpět do Prahy s příletem ve 12:55 do Prahy. V pondělí letí v 10:50 z Prahy, v Lyonu má letadlo obrátku 12:45-13:10, ve 14:55 je zpět v Praze. I když aerolinka dosud neuvedla, jakým typem bude na trase létat, podle dosavadních typů letadel na trasách do Toulouse a Bordeaux má jít o Airbus A319.

Na trase do Lyonu bude mít Volotea konkurenci v podobě aerolinek HOP! patřících pod Air France-KLM. Ty létají každý den.

Volotea nedávno oznámila i další linku z Prahy: sezónní spojení do Cagliari. Volotea patří k menším evropským leteckým dopravcům, zaměřuje se hlavně na linky mezi menšími městy nebo trasy, které velcí hráči opomíjejí. V létě se dostala do hledáčku italského úřadu pro civilní letectví, který ji varoval zákazem provozu kvůli častým provozním problémům, zejména velkým zpožděním. Letos v říjnu dosáhla po necelých sedmi letech provozu hranice 20 milionů přepravených cestujících.

Tagy HOP! Praha - Lyon Volotea
3 komentáře