Do Prahy se vrátily dvě aerolinky Air France-KLM: Hop! a Transavia

Canadair (Bombardier) Regional Jet 1000 v barvách HOP! Foto: Air FranceCanadair (Bombardier) Regional Jet 1000 v barvách HOP! Foto: Air France

Praha má od dnešního dne opět přímé letecké spojení s francouzským Lyonem a nizozemským Eindhovenm. Do Česka se dnes vrátily

Praha má od dnešního dne opět přímé letecké spojení s francouzským Lyonem a nizozemským Eindhovenm. Do Česka se dnes vrátily dvě aerolinky z letecké skupiny Air France-KLM: Hop! a Transavia.

Letenky do Lyonu nabízí Air France, Hop! i před pandemií koronaviru provozoval právě tuto linku s letadly Canadair (Bombardier) Regional Jet 1000 s kapacitou sta osob. Létat bude stejně jako před pandemií jednou denně. Z Lyonu do Prahy létá každý den v 10:35 hodin s příletem na Letiště Václava Havla ve 12:20 hodin. Zpět odlétá ve 13:05, v Lyonu je ve 14:50.

„U všech letů budou dodržována všechna bezpečnostní opatření platná pro lety Air France-KLM, včetně povinnosti nošení jednorázových chirurgických roušek na palubě letadel a filtrace vzduchu během letu přes výkonné HEPA filtry,“ uvedla Air France v tiskové zprávě.

Do Prahy se dnes vrátila i společnost Transavia. Linka do Eindhovenu létá dvakrát týdně, v pondělí a v pátek. Do Eindhovenu létal dříve i Ryanair, ten ale plánuje obnovení této trasy nejdříve na konci října.

Zítra se do Prahy vrací po pauze Finnair, ČSA se vrací do dalších destinací, například Bruselu či Milána.

Tagy air france EIN Eindhoven HOP! letiště praha Lyon LYS obnovení provozu po pandemii koronaviru transavia
14 komentářů