Volotea otevírá šestou linku z Prahy, začne létat na Sardinii

Boeing 717 společnosti Volotea. Foto: Aéroport de Bordeaux - FBlazquezBoeing 717 společnosti Volotea. Foto: Aéroport de Bordeaux - FBlazquez

Španělská letecká společnost Volotea rozšíří od června své působení v Praze. Na tři měsíce spustí linku mezi Prahou a hlavním

Španělská letecká společnost Volotea rozšíří od června své působení v Praze. Na tři měsíce spustí linku mezi Prahou a hlavním městem Sardinie Cagliari.

Nové spojení zveřejnila firma ve svém rezervačním systému, letenky je možné už koupit. Létat bude dvakrát týdně: ve čtvrtek a v neděli. První let má firma naplánován na 16. června, poslední na 1. září.

Časy letů jsou stálé jen v neděli, kdy je let naplánován na 21:50 z Prahy s příletem v 0:15 do Cagliari, z Cagliari do Prahy letí v neděli v 19:10. Čtvrteční lety odlétají v různou dobu, největší část z nich po obědě z Prahy a dopoledním odletem z Cagliari.

Jaké letadlo na trasu Volotea nasadí není zatím jasné. Volotea je jediným evropským provozovatelem Boeingu 717 a létá také s Airbusy A319. Pravděpodobnější je nasazení boeingů, airbusy má jen na svých francouzských základnách. Ceny letenek se liší podle termínu, zpáteční lze sehnat do 100 euro. Firma navíc nabízí svůj program pro stálé zákazníky s nižší cenou.

Pro Voloteu jde už o šestou destinaci z Prahy, létá ještě do Benátek a francouzských měst Nantes, Bordeaux, Marseille a Toulouse.

Pro české zákazníky jde teprve o druhého dopravce s přímým spojením na Sardinii. Dlouhodobě nabízí spojení jen Smartwings do Olbie a Cagliari, na příští sezónu dosud nezahájil prodej letenek. Jejich ceny jsou ale dlouhodobě na vyšší úrovni, většinou nejméně pět až sedm tisíc korun. Levnější alternativou pro lety na italský ostrov bývají nabídky z okolních zemí, například s easyJetem z Berlína.

Volotea patří k menším evropským leteckým dopravcům, zaměřuje se hlavně na linky mezi menšími městy nebo trasy, které velcí hráči opomíjejí. V létě se dostala do hledáčku italského úřadu pro civilní letectví, který ji varoval zákazem provozu kvůli častým provozním problémům, zejména velkým zpožděním. Letos v říjnu dosáhla po necelých sedmi letech provozu hranice 20 milionů přepravených cestujících.

Tagy Cagliari letecké spojení Praha - Sardinie letiště praha letiště václava havla Volotea
2 komentáře