Vlárskou dráhu čeká dvouměsíční výluka, kola poveze náklaďák

Motorový vůz 842 v Uherském Hradišti. Foto: České dráhyMotorový vůz 842 v Uherském Hradišti. Foto: České dráhy

Cestující na Vlárské dráze (č. 341) se budou muset od pondělí vyrovnávat s výlukou, kterou pro úsek Uherský Brod –

Cestující na Vlárské dráze (č. 341) se budou muset od pondělí vyrovnávat s výlukou, kterou pro úsek Uherský Brod – Bojkovice i pro odbočku Újezdec u Luhačovic – Luhačovice vyhlásila kvůli opravám Správa železniční dopravní cesty. Nepřetržitá výluka potrvá až do 29. listopadu.

České dráhy proto musejí po dobu výluky všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahradit autobusy náhradní dopravy. Vzhledem k delší jízdní době autobusů bude náhradní autobusová doprava organizována dle výlukového jízdního řádu, oznámily dráhy.

„Přeprava jízdních kol je u vlaků kategorie R zajištěna nákladním automobilem, přičemž nakládku a vykládku si cestující zajišťuje sám. U ostatních spojů není přeprava jízdních kol zajištěna,“ uvedla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Výluka postihne i Arrivu, která jezdí skrze Vlárský průsmyk z Prahy do Nitry a zpět. Arriva využije náhradní autobusy i odklonovou trasu. Výlukové jízdní řády jsou na stránkách dopravců: Arriva, České dráhy.

Arriva má přitom na této trati od prosince výrazně posílit, když v závazku Zlínské kraje bude obsluhovat relaci Staré Město – Uherský Brod – Bojkovice – Valašské Klobouky – Vsetín.

Tagy Arrriva České dráhy SŽDC Top trať 341 Staré Město u Uherského Hradiště - Luhačovice/Vlárský průsmyk Vlárská dráha výluka
41 komentářů