Vlaky z Prahy do Brna musely přes Přerov. U Golčova Jeníkova byla porucha trakčního vedení

Montážní vůz trakčního vedení MVTV. Foto: Pohled111 / Wikimedia CommonsMontážní vůz trakčního vedení MVTV. Foto: Pohled111 / Wikimedia Commons

Problémy jsou i na dalších částech koridoru.

(aktualizováno 12:50) Provoz vlaků mezi Prahou a Brnem byl dnes na více než dvě hodiny přerušen u Golčova Jeníkova. Důvodem byla porucha trakčního vedení u Golčova Jeníkova.

K mimořádnosti došlo v úseku Vlkaneč –⁠ Golčův Jeníkov. Do vedení spadl strom. Kvůli opravám koridoru mezi Blanskem a Brnem vlaky jezdí přes Havlíčkův Brod, objet mohou tuto trasu jedině přes Přerov. Na tuto objížďku poslaly České dráhy vlak EC 277. Ke stejnému kroku se s vlakem RJ 1033 do Vídně odhodlal i RegioJet. Vlak z Vídně RJ 1030 je naopak těsně před omezením a musel čekat na zprovoznění. K tomu došlo ve 12:30. Provoz je zatím po jedné koleji.

Nejde přitom o jediný problém s trakčním vedením, který dnes nastal. Před polednem došlo k závadě na trakčním vedení v Pardubicích. Aktuálně je vypnuto napětí nad lichou kolejovou skupinou. V Brandýse nad Orlicí byl přerušen provoz kvůli uvíznutí vlaku RegioJetu v beznapěťovém úseku.

Tagy porucha trakčního vedení Správa železnic
102 komentářů