Vlaky vytlačily letadla na další trase. Končí lety Norimberk – Berlín

ICE při testovací jízdě Berlín - Mnichov, foto: Deutsche BahnICE při testovací jízdě Berlín - Mnichov, foto: Deutsche Bahn

Společnost Eurowings skončí v polovině června s přímou leteckou linkou mezi Norimberkem a Berlínem. Důvodem je především odliv cestujících do

Společnost Eurowings skončí v polovině června s přímou leteckou linkou mezi Norimberkem a Berlínem. Důvodem je především odliv cestujících do vlaků.

O konci linky jako první informoval německý deník Bild. „Na trase ubývají dlouhodobě cestující, mnoho cestujících přesedá na vlak,“ vysvětlila Bildu mluvčí Lufthansy Bettina Rittberger. Eurowings jsou jednou ze značek celé skupiny Lufthansa Group.

Podle Bildu mají lety skončit 17. června, v rezervačním systému jsou zatím lety dále v prodeji. Na lince z Norimberku na letiště Tegel v Berlíně létají Eurowings dvakrát denně s Airbusem A319. I když let trvá hodinu, s cestou na letiště a z letiště je výhodný prakticky pouze pro ty, co v Berlíně dál přestupují na jiné spojení.

Vlaky zvládají cestu mezi centry oběma měst pod čtyři hodiny. Zrychlení umožnilo otevření posledního úseku vysokorychlostní tratě z Berlína do Mnichova v roce 2017.

V Evropě je více tras, kde rychlovlaky výrazně omezily leteckou dopravu, řada politiků se snaží i o omezení letů na některých spojích. Nejaktuálnější jsou debaty o omezení letů mezi Amsterdamem a Bruselem.

Tagy Deutsche Bahn Eurowings
25 komentářů