Vlaky nemohly přes Brenner, Rakousko na několik hodin zastavilo provoz kvůli koronaviru

Vlak ÖBB, ilustrační foto. Pramen: ÖBBVlak ÖBB, ilustrační foto. Pramen: ÖBB

(aktualizováno 6:00) Hrozba nákazy koronavirem dnes narušila železniční provoz mezi Itálií a Rakouskem. Rakušané nepustili na své území vlak mířící

(aktualizováno 6:00) Hrozba nákazy koronavirem dnes narušila železniční provoz mezi Itálií a Rakouskem. Rakušané nepustili na své území vlak mířící z Benátek do Mnichova kvůli podezření, že na jeho palubě jsou nakažení cestující. Informují o tom rakouská i italská média, například OE24.

Provoz přes Brennerský průsmyk tak stojí, potvrdily později Rakouské spolkové dráhy (ÖBB) na Twitteru.

Ve vlaku byli dva cestující s horečkou, o čemž podle rakouského ministra vnitra Karla Nehammera informovali italští železničáři rakouské kolegy. Ti na pokyn rakouských hygieniků a ministerstva vnitra vlak do Rakouska nepustili. „Bereme situaci v Itálii velmi vážně,“ uvedl Nehammer.

Zatímco Itálie už hlásí i úmrtí na koronavirus a hrozba nákazou ovlivňuje každodenní život, v Rakousku ještě virus potvrzen nebyl.

Krátce po půlnoci byl provoz na trati opět plně obnoven. Rakouské dráhy oznámily, že cestující s jízdenkou do Itálie mohou dnes bezplatně cestu zrušit a dostanou zpět plné jízdné.

https://twitter.com/unsereOEBB/status/1231672971766456322

Tagy Brenner Itálie Koronavirus ÖBB
57 komentářů