Vlaky v Praze nabíraly zpoždění kvůli poruše vedení, stojí i Masarykovo nádraží

Praha hlavní nádraží. Foto: Jan SůraPraha hlavní nádraží. Foto: Jan Sůra

(aktualizováno 12:00) Provoz na tuzemské železnici opět v sobotu komplikovala porucha trakčního vedení u stanice Praha – Vršovice a na

(aktualizováno 12:00) Provoz na tuzemské železnici opět v sobotu komplikovala porucha trakčního vedení u stanice Praha – Vršovice a na Masarykově nádraží. Vlaky kvůli tomu nabíraly velká zpoždění.

Důvodem bylo prasknutí nosného lana mezi stanicí Praha – Vršovice a vinohradskými tunely. Kvůli tomu, že spadlo vedení i na koleje, nemohly z Vršovic přes tunely jet ani vlaky s dieselovými lokomotivami. Dopravci museli zrušit řadu spojů, jiné vyjely s mnohahodinovým zpožděním.

Podle stránek Českých drah potrvá omezení nejméně do poledne. Například expres do Žiliny v 5:24 odjel téměř tři hodiny později, první ranní expres do Berlína má plánované zpoždění přes tři hodiny. V případě vlaků do Českých Budějovic vlaky nezačínají v Holešovicích, ale jedou odklonem přes Libeň do Hostivaře. Aktuálně se provoz začíná vracet už do normálu.

Po deváté hodině se zastavil provoz i na Masarykově nádraží. Podle stránek Pražské integrované dopravy linky S zajíždějící na Masarykovo nádraží končí a začínají o stanici dříve, tedy v Libni, Vysočanech nebo Holešovicích. V půl dvanácté byl provoz obnoven.

Jde o další poruchu trakčního vedení v Praze za poslední měsíc, která měla takový dopad na provoz. Před dvěma týdny podobně paralyzovala provoz stržená trolej v Vršovicích.

Tagy České dráhy porucha trakčního vedení
26 komentářů