Vlaky mezi Libercem a Hrádkem nabírají zpoždění kvůli poškozené výhybce

Železniční stanice Chrastava. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czŽelezniční stanice Chrastava. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

K poškození došlo po vykolejení nákladního vlaku způsobeném zřejmě chybou výpravčí.

Cestující na trati z Liberce do Hrádku nad Nisou musejí až do středy počítat se zpožděním vlaků. Důvodem je mimořádná událost, ke které došlo včera večer ve stanici Chrastava. Na hrádeckém zhlaví vykolejil nákladní vlak a poškodil výhybku tak, že ji nelze používat.

Osobní vlaky se tak musí v Chrastavě křižovat složitěji: vlaky od Liberce na Hrádek zajedou nejprve na kusou kolej a pak se vrátí na liberecké zhlaví, aby mohly pokračovat do Hrádku. To znamená zpoždění zhruba deset minut, jak ukazuje dnešní provoz.

K události došlo včera před 21. hodinou, když vykolejil nákladní vlak společnosti MBM Rail. Podle dostupných informací šlo o chybu výpravčí, která „podhodila“ výhybku ještě před tím, než vlak opustil stanici. Odhadovaná škoda je přes 2 miliony korun.

Dokončení oprav výhybky a železničního svršku, a tedy i konec omezení pro dopravu, v současné době předpokládáme v průběhu středy. Čas se bude pochopitelně upřesňovat podle postupu oprav,“ uvedl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Pro dopravce Die Länderbahn, který na trati jezdí pod značkou Trilex, jde o další komplikaci v provozu v posledních dnech. Tento týden musel dopravce nahradit některé spoje do Seifhennersdorfu. Důvodem byl nedostatek vozidel. „Stav s vozidly tento týden výrazně zkomplikovala výluka Ebersbach – Wilthen, kdy kvůli změnám v oběhách vyšlo více vozidel do preventivní údržby současně, následováno nutnou korektivní údržbou spojené s poškozením a neschopnosti nasazení dalšího vozidla po střetu se stromem a kapacitami správkáren,“ uvedl jednatel Die Länderbahn CZ Michal Barták.

Tagy Chrastava Die Länderbahn trať 089 Trať 089 Liberec - Varnsdorf Trilex
33 komentářů