Vlaky mezi Kutnou Horou a Zručí několik dní nepojedou, pod mostem uvízlo auto hasičů

Poškozený most v Bykáni na Kutnohorsku. Foto: Správa železnicPoškozený most v Bykáni na Kutnohorsku. Foto: Správa železnic

Kvůli poškození mostu musí dojít ke snesení konstrukce, výluka zabere několik dnů.

V Bykáni na Kutnohorsku na Nový rok uvízlo auto hasičů pod železničním viaduktem. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, most má ale narušenou statiku, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová. Kvůli nehodě se zastavil provoz vlaků mezi Kutnou Horou a Zručí nad Sázavou, vyplývá z webu Českých drah. Oprava mostu potrvá několik dní, uvedl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. Škoda na trati je podle něj nejméně milion korun, na vozidle podle Richterové 200 000 Kč.

Nehoda se stala před 10:00, hasičské auto podle mluvčí nejelo k zásahu. Řidič chtěl projet pod mostem, ale nepodařilo se mu to. „Viadukt má narušenou statiku, řeší to Drážní inspekce. Dechová zkouška u řidiče byla negativní a provoz vlaků byl zastaven,“ uvedla Richterová. Okolnostmi případu se policisté dál zabývají.

Podle Gavendy je mostní konstrukce posunutá, poškozená jsou její ložiska. Most se musí kvůli opravě snést, hlavní část oprav začne v pondělí a potrvá několik dní. Dobu opravy bude možné upřesnit až po zahájení prací, stejně jako škodu na trati. „Je předpokládaná minimálně ve výši milion korun,“ řekl Gavenda, který tak upřesnil informace policejní mluvčí.

Mezi hlavním nádražím v Kutné Hoře a Zručí nad Sázavou zavedly České dráhy náhradní autobusovou dopravu.

ČTK

Tagy poškození mostu Správa železnic trať 235 Kutná Hora - Zruč nad Sázavou
44 komentářů