Vláda: Cestovní kanceláře budou moci odložit vrácení peněz za zrušené cesty

Dovolená u moře v Itálii patří mezi Čechy k nejoblíbenějším Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářDovolená u moře v Itálii patří mezi Čechy k nejoblíbenějším Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Vláda schválila pomoc českým cestovním kancelářím. Budou moci odložit vrácení peněz za zrušené cesty. Místo zájezdu s odjezdem do 31.

Vláda schválila pomoc českým cestovním kancelářím. Budou moci odložit vrácení peněz za zrušené cesty. Místo zájezdu s odjezdem do 31. srpna dostanou klienti pouze poukaz na zájezd. Na twitteru to uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

„Pokud klienti poukaz nevyčerpají, peníze pak dostanou. Poukaz budou moci odmítnout senioři, handicapovaní, nezaměstnaní,“ uvedla Dostálová. Poukaz je podle ní chráněn zárukou pro případ úpadku cestovní kanceláře. „Zákazník bude mít po celou dobu garanci, že buď obdrží ekvivalentní zájezd, až bude lépe, anebo peníze zpět po uplynutí ochranné lhůty,“ dodala ministryně.

Od pondělí 16. března platí kvůli koronaviru zákaz vycestování z České republiky, cizinci pak nesmějí cestovat do České republiky.

Tagy cestovní kanceláře koronavir zájezdy
33 komentářů