Víkend zavřených dálnic. U Prahy se bude bourat most přes D11

Demolice mostu na D1 u Kaliště. Pramen: ŘSDDemolice mostu na D1 u Kaliště. Pramen: ŘSD

Úplné uzavírky nastanou hned na třech dálnicích, přičemž ta nejdelší čeká řidiče u Prahy na D11.

Nastávající víkend by mohli motoristé označit za „dny zavřených dálnic“. Úplné uzavírky nastanou hned na třech dálnicích, přičemž ta nejdelší čeká řidiče u Prahy na D11.

Pražská Technická správa komunikací (TSK) zde bude demolovat zchátralý most, který přes dálnici D11 (km 1,2) převádí Božanovskou ulici mezi Horními Počernicemi a Běchovicemi. Úplná uzavírka celého osmikilometrového úseku dálnice u Prahy je plánována od sobotních 17:00 do nedělních 9:00.

Vozidla budou v tomto období vyvedena na objízdné trasy, přičemž největší zajížďka čeká kamiony (nad 12 tun), které budou muset využít dálnici D10 a udělat si výlet až k Mladé Boleslavi. Omezení, která nicméně umožní průjezd kritickým místem, budou i během přípravných a odklízecích prací. TSK chce v místě příští rok postavit nový most.

Úplná uzavírka čeká i dálnici D46, kde se aktuálně modernizuje mimoúrovňová křižovatka Drysice. Na mostě zde bude od sobotních 22:00 do nedělních 5:00 probíhat oprava dilatačního závěru. Po dobu uzavírky D46 budou řidiči přesměrování na dálnici D1.

Se sérií pěti kratších (maximálně patnáctiminutových) uzavírek musejí řidiči o víkendu počítat na dálnici D2. Důvodem je modernizace vedení vysokého napětí mezi čtvrtým a pátým kilometrem. Uzavírky budou probíhat v neděli mezi 3:00 a 8:00. „Provoz v obou směrech bude za asistence policie plynule zpomalen a následně zastaven po dobu trvání jednotlivých krátkodobých uzavírek,“ uvedl dnes mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

Trojice uzavírek následuje jen několik týdnů po dvoudenní úplné uzavírce dálnice D1, která se uskutečnila o prodlouženém víkendu začátkem července kvůli bourání mostu poblíž Kaliště (km 28).

Tagy D11 D2 D46 ŘSD TSK Praha uzavírka dálnice
12 komentářů