Přehledně: D1 se na dva dny uzavře, provoz povede přes Benešov i Tábor

Demolice mostu, ilustrační foto. Pramen: ŘSDDemolice mostu, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Termín uzavírky je podle Ředitelství silnic a dálnic jediný vhodný, neboť se počítá s útlumem nákladní dopravy.

Prodloužený víkend přinese úplnou uzavírku dálnice D1, neboť stavbaři budou bourat most na 24. kilometru poblíž Kaliště. Dálnice bude zcela zavřená 48 hodin od sobotních 20:00 do pondělních 20:00.

Termín uzavírky je podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) jediný vhodný, neboť se počítá s útlumem nákladní dopravy. O nedělích a státních svátcích totiž platí v době od 13:00 do 22:00 zákaz jízdy nákladních vozidel nad 7,5 tuny.

Stavbaři se podle ŘSD zároveň vyhnou odjezdové špičce v pátek odpoledne a sobotu dopoledne a návratové špičce v úterý, kdy je poslední den prodlouženého víkendu. V mezidobí musejí odstranit tři pole nosné konstrukce a zbourat spodní stavbu včetně základů obou opěr. Dálnici následně překlene nový most.

Pro dobu uzavírky jsou stanoveny následující objízdné trasy:

Pro vozidla do 12 t (obousměrně): MÚK Mirošovice (EXIT 21) – silnice I/3 (Mirošovice) – silnice II/112 (Benešov) – silnice II/110 (Benešov, Soběhrdy, Kozmice) – MÚK Ostředek (EXIT 34)

Pro vozidla nad 12 t (obousměrně): MÚK Mirošovice (D1, EXIT 21) – silnice I/3 (Mirošovice, Bystřice, Olbramovice, Votice, Miličín) – dálnice D3 – MÚK Měšice (D3, EXIT 79) – silnice I/19 (Tábor-Zárybničná Lhota, Chýnov, Dolní Hořice- Kladruby, Dolní Hořice-Lejčkov, Obrataň, Čížkov, Pelhřimov-Starý Pelhřimov) – MÚK Humpolec (D1, EXIT 90)

Tagy demolice mostu ŘSD uzavírka D1
35 komentářů