Více letů v době omezování. Air Cairo začala létat dvakrát týdně

Airbus A320 společnosti Air Cairo. Foto: Pieter van Marion from Netherlands / CC BY-SAAirbus A320 společnosti Air Cairo. Foto: Pieter van Marion from Netherlands / CC BY-SA

Egypt je prakticky jedinou zemí, kam nyní z Prahy přibývají lety.

Letecká společnost Air Cairo je aktuálně jediným dopravcem, který navýší počet letů z Prahy. Od tohoto týdne začíná létat z Prahy do egyptské Hurghady již dvakrát týdně. Lety do Egypta už obnovily také Smartwings.

Air Cairo obnovila lety do Egypta v říjnu, teď navyšuje počet letů na dva týdně. Kromě soboty dopravce nově létá také v pátek. Časy letů jsou stejné, odlet je v 18:30.

Kromě Air Cairo začaly do Egypta létat také Smartwings, aktuálně nabízí jednou týdně let do Marsa Alam a jednou týdně do Hurghady. U obou dopravců se cena zpáteční letenky pohybuje mezi 7-8 tisíci korun.

Egypt patřil společně s Tureckem mezi dlouhodobé jistoty českých cestovních kanceláří v nabídce zájezdů, kvůli pandemii koronaviru ale letový provoz do přímořských letovisek v těchto zemích skončil.

Pro cesty do Egypta je povinný negativní test na přítomnost koronaviru, který není starší 72 hodin. Při příletu do Hurghady se mohou cestující nechat otestovat za 30 dolarů. Po příletu zpět do Česka je povinný test nebo karanténa.

Na podzim patří Egypt dlouhodobě mezi českými turisty nejnavštěvovanější země, letos je situace zcela jiná. Jen loni podle dat Českého statistického úřadu do Egypta vycestovalo 234 tisíc českých občanů.

Tagy Air Cairo Egypt letiště praha smartwings
7 komentářů